Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Astronomins dag

10 oktober 2015 12:00 till 16:00
Visualiseringscenter C, Kungsgatan 54, Norrköping
Visualiseringscenter C i Norrköping uppmärksammar Astronomins dag med tre specialföreställningar i domen.
FOTO: Visualiseringscenter C

Program

12.00 VAD ÄR PLUTO?

Marie Rådbo, en av Sveriges mest kända astronomer och författare av barnböcker om rymden, gör en 3D-resa för hela familjen genom solsystemets upptäckter med speciellt fokus på Pluto. Vad är Pluto? Hur hittades den? Varför heter den Pluto? Dessa är några av alla de frågor som kommer besvaras under denna interaktiva visning i 3D.

13.15 KONSTEN ATT VISUALISERA RYMDEN

Professor Anders Ynnerman och doktorand Alexander Bock tar er med på en teknisk och innehållsmässig exposé över hur rymden visualiseras. Föreställningen bjuder på unikt material och många visuella exempel.

14.30 LIVS LEVANDE KOSMOS 3D

Livs levande Kosmos är en interaktiv visning i 3D där en presentatör tar er med på en fantastisk och utforskande resa i universum. Samtidigt styr en pilot resan live med hjälp av visualiseringsverktyget Uniview medan ni sitter bakåtlutade och blir omslutna av bild och ljud i 360°.Visningen är en levande berättelse med fokus på berömda rymdforskningsprojekt, men det är också - eller framförallt en historia om vår planet och förutsättningarna för liv.Hur kommer det sig att vår planet ser ut som den gör och vad krävs egentligen för att liv ska uppstå?

Läs mer här