Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Flexibelt lärande med visualisering och simulering

18 oktober 2016 09:30
Visual Arena Lindholmen, Lindholmspiren 3B, Göteborg
Vi lever i en visuell tid, omgivna av visuell kommunikation och alltmer interaktiv teknologi. I detta digitaliserade, smarta, nätbaserade landskap kan lärarens och studentens talade och skrivna språk kompletteras med ett smörgåsbord av andra former för kommunikation.

Höstens VKF-konferens utforskar konkreta exempel på hur våra lärosäten arbetar med visualisering och simulering inom nästan alla ämnesområden, från litteraturvetenskap till astronomi. Vi kommer att växla mellan konkreta exempel och demonstrationer, och kritiska diskussioner. Tack vare nya teknologier för virtual reality och augmented reality har en omvälvande utveckling av visualisering och simulering startat. Kommer morgondagens undervisning innebära att vi kan leka gudar med livets utveckling på Jorden för en miljard år sedan och göra studiebesök i härden av en kärnreaktor under full drift?

Preliminärt program:

 

09.30-12.00

Tekniker och metoder som i dag används av lärare och studenter på våra universitet

13.00-16.00

Tekniker och metoder som utvecklas just nu

Konferensen är kostnadsfri för lärare och studenter på de lärosäten som tillhör VFK (Västsvenska kontaktnätet för flexibelt lärande). Chalmers bjuder på enkel lunch och fika.

Kontakt och frågor: Thommy Eriksson, thommy@chalmers.se

 

Anmälan

Arrangeras av Västsvenska kontaktnätet för flexibelt lärande.