Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Så bygger vi en inkluderande stad

5 juli 2017 07:30 till 08:45
Almedalen, Västsvenska Arenan, Strandvägen
Hur skapas ett mera inkluderande samhälle? Ingen myndighet eller kommun kan lösa frågan på egen hand. När näringslivet kommer med på tåget och axlar sin roll som samhällsaktör förenas krafterna och större förändring blir möjlig.
Bild: Skanska

Seminariet ger konkreta exempel på bostads- och stadsutvecklingsprojekt där samhällsfrämjande satsningar har gjort skillnad, för individen och för staden. Vi resonerar också om hur vi gör det möjligt: hur kan företag göra samhällsnytta till en del av själva affärsidén? Hur kan städer försäkra sig om att privata aktörer bidrar, med upphandling och marktilldelning som verktyg?

Möjlighet att komma in på arbetsmarknaden och ökad mångfald på arbetsplatserna är ett avgörande steg på vägen till ett inkluderande och tolerant samhälle. Vad krävs av näringslivet framöver för att komma närmare målet?

Varmt välkommen till en nyttig frukost!

 

Medverkande

Milad Mohammadi, endast 22 år gammal var han både Sveriges yngsta jurist och statsvetare. Mångfaldsinspiratör med uppfattningen att olikheter är de största möjligheterna.

Ulf Kamne, kommunalråd med ansvar för miljö och stadsutveckling.

Christina Ingelsten, Skanska Nya Hem Göteborg, ansvarar för hållbarhetsdriven bostadsutveckling och berättar hur Skanska har gjort samhällsnytta till en del av affären.

Samuel Engelhardt, Angeredsutmaningen – berättar hur ett unikt samarbete mellan skola och näringsliv har gjort skillnad för de unga i Angered.

Samtalet modereras av Anders Erlandsson, Skanskas arbetsmiljö- och hållbarhetsdirektör.

 

Läs mer på Skanskas web.

Arrangeras av Skanska.