Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Visualisering i olika skeden för olika syften

18 november 2016 11:30 till 13:00
Visual Arena Lindholmen, Lindholmspiren 3B, Göteborg
Resan från idé till färdig produkt eller tjänst tar ofta stöd av visualiseringar av olika slag och för olika syften. Se hur våra medlemsföretag Berge, Boid och Alten arbetar med visualisering i olika skeden och varför de väljer just dessa sätt att visualisera.
Bilder från vänster: Berge, Boid, Alten

Program

11.30 Lättare lunch
12.00-13.00 Presentationer
 

 

berge_logo_black.png

Presentationsmaterial: Visualisering från vårt perspektiv - Make everything better

Berge ger sin syn på trender och framtida användningsområden inom visualisering. De kommer också berätta hur de arbetar med visualisering på olika nivåer och inom olika designområden som exempelvis VR, servicedesign och produktdesign. Från idé till färdigt resultat.

Filmer från deras presentation:

http://berge.io/lysekil

http://berge.io/kreisel

boid_cmyk-_main_0.png

 

 

 

 

 

 

Att visualisera forskning och ny teknik

Forskningen är i ett modernt alltmer globaliserat samhälle av intresse för allt flera människor. Det är viktigt att det finns en koppling till det omgivande samhället och att universiteten på olika sätt medverkar till att kunskapen kan nyttiggöras. Visualisering kan som verktyg i detta sammanhang användas till att skapa förståelse och intresse för forskning och dess tillämpningsområden.

Boid är en produktdesignstudio och dotterbolag till Stiftelsen Chalmers Industriteknik.

 

 

alten.png

 

 

 

 

Presentationsmaterial: Utveckling av intuberingssimulator

Intubering är införandet av ett flexibelt rör i patients luftstrupe, och genomförs exempelvis i samband med operationer där en patient är nedsövd för att hålla luftvägar öppna. Alten berättar hur de hjälpt Mittep AB att utveckla en intuberingssimulator bestående av en fysisk manikin tillsammans med en spelapplikation.

 
 

Detta är ett event som arrangeras två gånger om året där Visual Arenas medlemmar får möjlighet att visa upp sig för nätverket.

 

Arrangeras av Visual Arena.