Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Göteborg Film Festival Prisma skapar välbesökt VR-lounge

Den 24-28 oktober slogs portarna upp till den första upplagan av Göteborg Film Festival Prisma. Under festivalen kunde barnen besöka Prismas VR-lounge, som anordnades med Visual Arena vid Lindholmen Science Park. Det var utrustning från Visual Arenas VR-bibliotek som lånades ut till alla barn som ville uppleva virtual reality på plats.

- Allt gick väldigt bra med VR-loungen. Det var otroligt populärt och det kändes som om barnen älskade det! Vi vill såklart gärna göra samma sak även nästa år, vi har till och med pratat om att utöka platsen och ha fler glasögon igång samtidigt just för att det var så himla gött tryck just där, säger Erika Olsson, projektledare Göteborg Film Festival Prisma. 

Mer om Göteborg Film Festival Prisma
Göteborg Film Festival har drivit Göteborgs Lilla Filmfestival sedan 2012, en festival som årligen växt i både popularitet och programinnehåll. För att utveckla denna festival ytterligare valde man att storsatsa på barn- och ungdomsfilm och skapa Göteborg Film Festival Prisma som blir en femdagarsfestival för barn som är 0-15 år. 

Läs mer om Visual Arenas VR-utrustning här >
Läs mer om Prisma här >