Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Lärare fick uppleva barns perspektiv och VR-produktion

Efter två dagars intensivt fokus på barnens demokratiska rättigheter och barns plats i staden avslutades toppmötet Förskolesummit på Lindholmen Science Park i fredags. Konferensens mål var att få fram idéer kring hur man kan ta tillvara barns perspektiv och hur man tillsammans kan utveckla förskolan. Deltagarna fick bland annat testa på VR-produktion på Visual Arena.

Konferensdeltagarna delades in olika grupper där de fick diskutera och formulera varsin framtidsvision som de sedan fick illustrera och bygga med hjälp av papper, tyger och återvunnet material. Bland de konkreta förslag som presenterades under dagen fanns en idé om att fira förskolans vecka, istället för förskolans dag, och inför den låta barnen smycka hela staden. Ett annat förslag handlade om att bjuda in barn till en referensgrupp inför politiska beslut som tas gällande det som händer i staden.

På Visual Arena fick konferensdeltagarna uppleva barns perspektiv och VR-produktion.
Farid Dasthi var ansvarig för VR-upplevelsen.
- Härliga berättelser från engagerade medarbetare. Kul med VR-resan från barnens perspektiv, summerade Farid vid dagens slut.

- Jag tycker att Förskoleförvaltningen är ett gott exempel! Med enkelt processstöd har de med sitt eget arbete bevisat att de har nytta av VR. Det behöver varken vara dyrt eller svårt. De sätter fokus på det viktiga i hela sitt arbete som ju är barnens perspektiv. Vi är väldigt glada över att vara en del i detta och välkomnar alla i regionen som vill ta nästa steg i att effektivisera genom att digitalisera sin verksamhet, säger Gorki Glaser Muller, projektledare på Visual Arena. 

Hoppas på många innovationer
Beata Modigh, utvecklingsledare och projektledare för Förskolesummit har jobbat med planeringen av konferensen i över ett år tillsammans med projektgruppen.
– Jag är så glad, tacksam och stolt över alla deltagares tillit till vårt arrangemang och hoppas nu på många innovationer mot barnens plats i staden där det lilla steget mot förändring sker hos varje individ som deltagit. Jag vill påminna alla om att hur du ställer en fråga har betydelse för vilket svar du får, säger hon.