Skip to main content

Partnerskap

 

Nätverkande Partner

 

 

Partner + 

 

Vad är fördelen av att vara partner på Visual Arena?

Porträtt av Martin med en grafisk bakgrund

På Visual Arena utforskar och experimenterar vi med kraften i visualisering för att driva innovation. Som en del av Lindholmen Science Parks programportfölj ligger vi i hjärtat av Göteborgs Lindholmen Innovation District.
 

Vi strävar efter att hitta svar på frågor som ännu inte har ställts. Genom att använda visualisering i innovations- och designsprintar, arbetar vi tillsammans med dig som projektmedlem eller Partner+ för att upptäcka dessa svar. Dessa insikter kan hjälpa din organisation att:

  • Förbättra beslutsfattandet: Genom tydliga visualiseringar kan komplex data och koncept göras mer förståeliga, vilket leder till bättre och snabbare beslut.
  • Öka effektiviteten: Innovativa lösningar och verktyg utvecklade under projekten kan automatisera processer och optimera arbetsflöden, vilket sparar tid och resurser.
  • Förnya affärsmodeller: Genom att utforska nya teknologier och metoder kan vi tillsammans hitta nya affärsmodeller och marknadsmöjligheter.
  • Förstärka kommunikation och engagemang: Visualiseringar och interaktiva upplevelser kan förbättra hur du kommunicerar med både interna team och externa intressenter, vilket ökar engagemang och förståelse.
  • Främja hållbarhet: Vi arbetar med framtidsinriktade lösningar som kan hjälpa din organisation att bli mer hållbar och minska sin miljöpåverkan.

Det går att vara partner på två sätt - Nätverkande Partner och Partner+

  •  Nätverkande Partner handlar om ett deltagande, där du möter andra som är nyfikna på visualisering.
  •  Med Partner+ blir du del i att kunna påverka vad som utforskas. Du får tillgång till vår nätverk, verktyg och metoder som säkerställer innovationsprojekt som gör skillnad. Partner+ innehåller tre olika nivåer : Workshop, Sprint och Projekt och investeringen av tid, pengar och resurser varierar.

 

Programansvarig Martin Högenberg berättar om Partnerskap på Visual Arena

Vad säger våra partners?

Kvinna står i grönskande park!

"Visual Arena är en jätteviktig plats eftersom det driver fram frågor som är värdefulla för många och som ingen äger, särskilt ur ett demokratiperspektiv. Att förstå och få tillgång till datavisualisering är avgörande i vår tid. Att Visual Arena finns i Göteborg gör det ännu bättre."

Susan Lorentzen, Gullers Group

Med i projektet VR som empatimaskin 

Människa som håller i ett vertyg för kläder

"Akademin ska forska och utbilda, företagen ska tjäna pengar och offentlig sektor ska förvalta...Och alla ska ändå dra åt samma håll. Vem leder det uppdraget? Utan att ha mandat över någon. Det är då Visual Arena kommer in som ledaren i mellanrummet."

Adrian Zethraeus, Science Park Borås

Med i projektet Remore

Johan på scen står och förklarar

 "Att utforska ett innovationsprojekt på Visual Arena har varit ett bra sätt att nätverka med kunder och partners i samarbetsform."

Johan Cedmar Brandstedt, HiQ

Med i projektet Virtual Gothenburg Lab

Tova en leende kvinna står framför ett gammalt rött och vitt hus

"Visual Arenas projektledare och kommunikatör ledde hela förstudien med oss och andra inblandade aktörer. De är bra på att skapa energi på workshops och att vara interaktiva med publiken."

Tove Lund, Demokrati och medborgarservice Göteborgs Stad

Med i projektet VR som empatimaskin

en man i svart och vit tittar direkt på kameran

"Att visualisera är viktigt i kommunikation särskilt när ett koncept måste beskrivas för olika intressenter. På Visual Arena fick vi använda en virtuell tvilling där vi kunde uppleva och interagera med 3D-modellerna precis som det vore ett fysiskt objekt."

Jonas Fredriksson, ESI Group

Har gemensamt med Visual Arena samarbetat och organiserat XR- och VR-event

Mats

"Det är väldigt bra lokaler på Visual Arena - det är en pedagogisk tanke med utformningen av lokalerna som passar för konferenser, workshops och andra olika slags möten."

Mats Alfredson, Miljöförvaltningen Göteborg Stad

Med i projektet Medborgarråd medborgarråd inom klimatneutrala göteborg 2.0

Kika på vår kreativa miljö

öppet område med höga vita bord, höga röda stolar och röda mattor
ett rum bed flera vita bord och röds stolar
baksidan av en scene med stolar i olika höjd
Personer skrattar i Visual arenas lobby och samarbetar.
en man som står brevid ett vitt bord. andra sitter runt vita bordar i ett färgglatt rum
många personer i studio som tittar på skrämen iVisual Arenas studio

Lär känna teamet

Porträtt av Martin med en grafisk bakgrund

"Som programansvarig skapar jag förutsättningar för att fler hjälps åt att forma det nya, med kraften från visualisering" – Martin Högenberg, Programansvarig

Caisa med en grafisk bakgrund

"Mitt arbete handlar om att bygga broar mellan data/information och mottagare på ett inspirerande och effektivt sätt".  – Caisa Sixtensdotter, Visuell designer

Monica med en mörk byggnad bakom sig

"Mitt fokusområde på Visual Arena är att utveckla användbarheten av digitala tvillingar för att möta komplexa samhällsutmaningar för städer och regioner".  - Monica Ek, Senior Projektledare

Människor som utför ett process i partner plus

Partner +

Människor som är nätverkande partner

Nätverkande Partner

Frågor? Kontakta oss!

 

Oavsett vilket av alla dessa paket du väljer, så kommer vi att hjälpa dig finna det nya med hjälp av visualiseringens kraft! 

Varmt välkomna hit till Visual Arena på Lindholmen Science Park. 

Bild på Martin Högenberg, en leende man i medelåldern som bär ett par ovala glasögon. Han bär en polo och lutar sig på en utsträckt hand som vilar på ett gångräcke.

Martin Högenberg

Visual Arena
Programansvarig
Monica Ek

Monica Ek

Visual Arena
Senior projektledare