Skip to main content

Narrative VR Lab 3

Ansökningsprocessen klar: Tre starka berättelser till Narrative VR Lab.

Presentation av 2020 års deltagare

Shaya Khalil

Shaya Khalil arbetar med performance, studerar till Immersive Experience Creator och har sen 2019 ett konstnärsresidens på SITE Sweden. 2018 skrev hon en dokumentär pjäs om anhörigperspektivet, via Narrative VR Lab har hon vidareutvecklat den från scenisk till immersiv.

Monica Mazzitelli 

Monica Mazzitelli är regissör och författare med tjugofem kortfilmer och tre böcker i bagaget. Hennes kortfilmer och videor har deltagit på sammanlagt över 160 filmfestivaler och har haft flyt med priser och utmärkelser. Just nu är hon aktuell med vinnarkortfilmen ”The Wedding Cake” som är en pilot till en större projekt, ”Det stumma köttet”, där också ”Gang Dance” kommer att placeras. 

Jenny Larsson

Jenny Larsson är konstnärlig ledare för Wild Beast Collective och arbetar med att skapa dansverk, film och gränsöverskridande konst. Hon bor i Kungsbacka och är yrkesverksam i Hallands Län och Västra Götalands Län, men har tidigare bott 13 år i USA där hon bl.a. studerade till en MFA i Performance Art -Dance och undervisade i dans på olika universitet i södra Florida.  
Med Wild Beast Collective har Jenny koreograferat både sceniska och platsspecifika verk, skapat och producerat kortfilmer, en filmfestival, konstnärsresidens, och communitybaserade projekt.

Samarbetspartners och finanisering

Projektet genomförs av Visual Arena Lindholmen i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling/Film CloudKultur i Halland samt initiativtagarna Gothenburg Film Studios och Film&TV vid Lindholmen Science Park.

Denna satsning är möjlig tack vare stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd och Göteborg Stad.

Nyheter om Narrative VR Lab 3

Ansökningsprocessen klar: Tre starka berättelser till Narrative VR Lab

2021-03-05
Nu är det klart vilka projekt som får stöd att skapa varsin pilot via Narrative VR Lab. Under våren kommer de få möjlighet att berätta sina historier på ett innovativt sätt.

Har du en historia att berätta? Ansök till Narrative VR Lab

2021-01-19
På vilket sätt kan nya medier såsom VR, AR eller andra immersiva upplevelser (XR) förstärka människans omedelbara samtid? Nu startar tredje omgången av projektet Narrative VR Lab, välkommen med din...

Narrative VR Lab får en uppföljning

2020-11-05

Det positiva klartecknet från Västra Götalandsregionen att ge fortsatt finansiering till Visual Arenas projekt Narrative VR Lab innebär att en tredje omgång av labbet kan starta. Tillsammans med...

Vill du veta mer om Narrative VR Lab?