Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

DIY Days Gothenburg

2 februari 2013 10:30 till 21:00
Gothenburg Film Studios, Polstjärnegatan 10, Göteborg
Diy days är ett internationellt koncept och event som fokuserar på hur kreativa människor kan finansiera, utveckla, distribuera och försörja sig som samverkande entreprenörer. DIY - Do It Yourself, gör det själv, men med rätt partners, använd berättande och korspollinering av idéer som verktyg för att förbättra sociala och kulturella förhållanden. diy days Gothenburg är gratis och öppet för alla oavsett ålder och intresse och ingår även som en del av Göteborgs Internationella Filmfestival 2013.

År 2007 grundades diy days av filmskaparen Lance Weiler vid Reboot stories, som ett gräsrotsinitiativ med syfte att främja kreativ hållbarhet för innovatörer inom konsten. Under eventen deltar en blandning av filmskapare, konstnärer, hackare, spelutvecklare, lärare, barn, forskare, arkitekter, musiker, designers m.fl. som möts för en dag full av av experiment och inspiration - en dag då kreatörer länkas samman tvärs över discipliner och media.

Story Architects tar nu hit konceptet i ett samarbete med Lindholmen Science Park, Göteborgs Internationella Filmfestival, Gothenburg Film Studios och ett flertal internationella partners. Flera workshops erbjuds under dagen bland annat kring teman såsom crowdfunding, transmedia och speldesign, samt ett utbildningshack för barn utifrån projektet Robot heart stories.

Under diy days finns en hel studio till förfogande för att presentera och testa egna projekt. Dagen dokumenteras även dels för boken och webbresuresen Learn do share www.learndoshare.net dels trycks en bok på specialpapper och placeras i en tidskapsel som bevaras i 100 år genom projektet Wish for the future.

Mer info och anmälan gothenburg.diydays.com

Wicked Solutions
I samband med 
diy days arrangerar vi även Wicked Solutions for a Wicked Problem - en form av labb och workshop med särskilt inbjuda inom den kreativa näringen, beslutsfattare och utbildare, som tillsammans vill skapa morgondagens medialandskap i vid bemärkelse. Läs mer »