Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

E-science Seminar

14 februari 2013 10:30 till 11:30
EDIT Room 3364, EDIT house, Campus Johanneberg
Den 14 februari hålls seminariet "Tangible and Tabletop Computing: Facing Big Data With Interactive Tools" på Chalmers, Campus Johanneberg.

Målet med Tangible User Interfaces (TUIs) är att tillåta användare att interagera med datorer via bekanta föremål, därigenom drar man nytta av mångfalden i den taktila världen kombinerat med kraften av datorbaserade simuleringar. TUIs ger digital information fysisk form och använder fysiska objekt både som en representation för och kontroll av digital data. Dessa förmål passar bra för samarbeten kring interaktiva, digitala bord. 

T2i Interaction Lab vid Chalmers är en grupp forskare och studenter som bedriver forskning inom interaktiv teknik. Nyligen började forskargruppen arbetet i DIVA-projektet som behandlar problemet med stor, interaktiv datavisualisering. I detta seminarium kommer vi att beskriva de grundläggande utmaningarna och de möjligheterna. Vi berättar om våra förväntningar på hur moderna, interaktiva metoder kan hjälpa forskare och professionella analytiker att göra nya upptäckter genom att utforska stora datamängder.

Morten Fjeld, biträdande Professor i Human Computer Interaction (HCI), och doktorand Pawel Wozniak berättar mer under seminariet (hålls på engelska).

Läs mer om seminariet »