Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Hackathon kring stadsutveckling och medborgarinflytande

16 januari 2015 16:00 till 19 januari 2015 20:00
Interactive Institute, Polstjärnegatan 14 Göteborg
Hackare! Utvecklare! Idésprutor! Stadsplanerare! Arkitekter! Medborgare! Boråsare! Göteborgare! Våra städer står inför stora utmaningar för att klara en hållbar stadsutveckling. Kan digital teknik bidra till en väg framåt som präglas av medborgarinflytande, transparens, bättre kommunikation och mer välgrundade beslut?

eGov-projektet har under hösten samlat kunskap om utmaningar inom medborgarinflytande, transparens och förvaltning inom Göteborg och Borås stad. Projektet syftar till att stärka medborgarinflytandet över stadsutvecklingen med digitala verktyg. Nu ordnar vi ett hackathon för att ta fram prototyper på digitala lösningar för städerna. 

Representanter för Göteborg och Borås kommer att finnas på plats för att ge sina perspektiv på städernas utmaningar. Vi hoppas att detta kan bli en start på en större dialog kring hur digital teknik kan förändra stadsutvecklingen till det bättre och att prototyperna kan utvecklas vidare till att användas i staden.

Hackathonet äger rum den 16-19 januari i Interactive Institutes lokaler på Lindholmen i Göteborg. Deltagande är gratis och det bjuds under helgen på mat, dryck och föreläsningar. 

Anmälan och mer information finns på http://egovhack.tumblr.com/