Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Satsning på apputveckling för NASA

20 april 2013 09:00 till 21 april 2013 16:00
Visual Arena, Lindholmen Science Park
Visual Arena Lindholmen är en av platserna i världen där NASA Hackaton går av stapeln den 20-21 april 2013. Syftet är att utveckla tjänster och applikationer för jorden och rymden. I tävlingsform utmanas utvecklare i ett 48-timmars hackathon i 40 länder jorden runt för att tillsammans lösa problem formulerade av NASA.
75 Cities, 41 Countries, 1 Planet

Tävlingen går av stapeln helgen den 20-21 april med lag bestående av forskare, ICT-experter, programmerare och entreprenörer på 75 orter över hela världen vilka arbetar simultant i 48 timmar för att lösa definierade utmaningar i ett hackathon. Kraften finns i samarbetet för att lösa problem för såväl planeten jorden som i rymden.

Space Apps Challenge är en utmaning som syftar till att utveckla lösningar inom väl specificerade områden som robotik, geografisk analys, meteorologi, visualisering, 3D-teknologi, och trådlös kommunikation. Dessa lösningar kommer att vara offentliga (”open innovation”) och kunna användas för olika civila applikationer som kan lösa angelägna globala samhällsproblem.

I Sverige arrangeras hackathonet i Göteborg av Almi Företagspartner AB och förberedelserna pågår redan på Lindholmen Science Park. Det svenska deltagandet i tävlingen syftar till att främja innovation generellt men också inom rymdteknologi som finns etablerat bland annat i Kiruna, Uppsala, Trollhättan och i näringslivet. Stärkt samarbete mellan dessa aktörer kan bidra till att Sverige har större chans att attrahera internationella satsningar på rymdteknologi. Det unika eventet syftar till att uppmuntra samarbete både tvärvetenskapligt och internationellt.

Läs mer och anmäl dig här