Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Upplev en interaktiv tidsresa och motion capture

26 november 2014 11:30 till 13:30
Visual Arena, Lindholmspiren 3B, Göteborg
Den 26 november berättar Magali Ljungar-Chapelon om hur man kan använda motion capture-teknik för att skapa interaktiva upplevelser kring hällristningar. På Österlens museum kan besökarna ta rollen som en tidsresenär och aktivt delta i en 3400 år gammal begravningsceremoni med hjälp av avancerad visualiseringsteknik. Seminariet avslutas med en live-demo av motion capture-tekniken som finns tillgänglig på Visual Arena i samarbete med Qualisys.

Magali Ljungar-Chapelon är konstnärlig forskare inom digital representation vid Lunds universitet. Hon kommer att beskriva arbetet med att skapa en fullskalig interaktiv upplevelse inspirerad av en av Sverige mest kända gravar från Bronstiden. Arbetet är en del i utställningen Petroglyfiskt – virtuella upplevelser kring hällristningar på Österlens museum i Simrishamn. 

Anmäl dig här »

Program

11.30 – 12.00 Vi bjuder på lättare lunch

12.00 – 13.00 Seminarium
Towards new artistic and interactive experiences for time travellers

PhD Magali Ljungar-Chapelon, artistic researcher in digital representation with the Department of Design Sciences, Lund University

13.00 – 13.30 Live-demo
Demonstration av motion capture-tekniken tillgänglig på Visual Arena

 

Arbeta med motion capture på Visual Arena

Som medlem i Visual Arena Members kan du hyra motion capture-utrustning bestående av ett åtta-kamera-system på Visual Arena. Vi har tekniker på plats som hjälper dig med tekniken som vi erbjuder i samarbete med Qualisys AB.

Bli medlem nu!

Läs mer om motion capture-tekniken

Besök utställningen på Österlens museum

Utställingen Petroglyfiskt är öppen fram till december 2014. Här får besökaren med hjälp av ny teknik möjlighet att interagera med bronsåldern och förstå varför ristningarna en gång för 3500 år sedan höggs in i berg och gravhällar. Teknik som prövas i utställningen är projektioner, full body motion capture, digitala pennor och multi-touch-screen.

Läs mer om Österlens museum