Hoppa till huvudinnehåll

Visuellt samarbete för att driva initiativ och organisationer

-
Visual Arena, Lindholmspiren 3-5

Frukostseminarium & workshop: Att alla delar samma bild av mål och process är en förutsättning för bra samarbete och kommunikation i organisationer och projekt. Men hur kommer man dit i praktiken? Och varför är det visuella så viktigt för att skapa effektivitet och engagemang?

Arrangeras av: 
Dreamler & Visual Arena

I detta seminarium kommer Sofia Berntsson, Jubileumsstaben, Göteborgs 400-årsjubileum berätta om hur de samordnar ett tjugotal utvecklingsprojekt bland annat med hjälp av det visuella verktyget Dreamler. Mathias Gullbrandson grundare av Dreamler, ett verktyg för visuellt samarbete och för att driva initiativ, berättar om inspirationen från dataspel och visionen kring verktyget. Ludvig Lindlöf, teknologie doktor vid avdelningen för Innovation and R&D Management, Chalmers Tekniska Högskola CTH, berättar om sin forskning inom Visual Management i produktutvecklingsorganisationer. 

Seminariet är uppdelat i två delar. Del ett börjar med frukost och en introduktion till Visuellt samarbete och Visual Management. Del två är en workshop som både ger en teoretisk fördjupning och möjlighet till att pröva verktyget Dreamler. Du kan välja att delta på ena eller båda delarna.

 

REGISTRERING

 

PROGRAM

7.30 Frukost  8.00 Del 1 Seminarium
  • Introduktion Visuellt samarbete och visual management Ludvig Lindlöf, CTH
  • Från Teori till ett Verktyg Mathias Gullbrandson och Magnus Envall, Dreamler
  • Göteborg 2021 - utmaningar i att ta Göteborgarnas visioner till verklighet med hjälp av ett visuellt arbetssätt Sofia Berntsson, Göteborg & Co
9.15 Del 2 - Workshop Ludvig Lindlöf, CTH och Mathias Gullbrandson guidar i vad som är viktigt att tänka på för att ett team ska komma igång praktiskt med Visuellt samarbete och Visual Management. Övning för att prova på verktyget Dreamler. Det är en fördel om du har med egen laptop, där du själv kan installera Dreamler. Om du inte kan ta med egen dator så kan du delta ändå. 11.00 Avslutning           Hitta hit    Kontakt Åsa Andblad: asa.andblad@lindholmen.se   Detta är ett pilotarrangemang där Visual Arena samarbetar med en visualiseringsaktör för att väcka intresse, sprida kunskap, samt fördjupning kring att arbeta med visualiseringsverktyg. Vår ambition är att skapa fler fördjupningserbjudanden utifrån behov. Är din verksamhet intresserad av ett liknande samarbete, vänligen kontakta Åsa Andblad.