Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Digital tvilling för att skapa en smart stad

12 november 2019 17:00 till 18:00
Svenska Mässan: A6, Mässans Gata/Korsvägen, Göteborg
På Kvalitetsmässan finns möjlighet att lyssna till hur Göteborgs Stad och Karlskrona kommun jobbar med digitala tvillingar för att skapa den smarta staden. Det kommer även att finnas en monter där man bland annat kan uppleva den digitala tvillingen med VR-glasögon.

Genom att skapa en digital tvilling av staden där en virtuell bild av den fysiska miljön i en stad länkas samman med information får man flera fördelar. Den digitala tvillingen kan användas för scenarioanalyser inom planering, för dialoger kring stadsutveckling och som en testbädd för framtida innovation till nytta för alla aktörer inom staden. Den virtuella världen gör det möjligt att själv ”vandra runt” i staden och se hur det ser ut. 

Eric Jeansson, geodatastrateg Göteborgs Stad, Ann-Sofie Silverskär, planarkitekt och Babacar Ndene Ndiaye, GIS-samordnare, Karlskrona.
Moderator: Patrik Johansson, Manager DigiHub Transform Team Skanska Sverige AB.

Läs mer på Kvalitetsmässan.se

​Vinnova satsar nu stort och långsiktigt på ett Chalmersbaserat kompetenscentrum, där man ska stärka konceptet digitala tvillingar för städer. Visual Arena Lindholmen är en del i satsningen, som ska heta Digital Twin Cities och planeras vara igång med verksamhet i januari 2020.

Läs mer om projektet på Visual Arenas webb