– Med den här publika utställning och föreläsning vill vi lyfta fram hur digital dokumentation kan göra det avlägsna antarktiska kulturarvet tillgängligt inte bara för forskare utan även för allmänheten. Förtrogenhet med en plats inger empati, och det är en viktig komponent när man mobiliserar de åtgärder som behövs för att reagera på klimatförändringarna.
säger Jonathan Westin, forskningssamordnare vid Göteborgs forskningsinfrastruktur för digital humaniora, GRIDH, en forskningsnod med fokus på artificiell intelligens, arkiv och nya sätt att dokumentera och publicera.
Under eventet kommer vi att ta del av de digitala verk som skapats inom forskningen och höra om undersökandet av vilka digitala metoder det går att forska om en otillgänglig plats.
Testa på interaktiva visualiseringslösningar och besök Antarktis i VR och digitalt.
Klockan 14 berättar Jonathan och Gunnar om deras spännande arbete med att dokumentera och levandegöra det svenska kulturarvet på antarktis.
Klockan 15 delar vi tankar och idéer kring behov, metoder och tekniker för att fortsätta utveckla innovativa dokumentation- och visualiseringslösningar
Kom och upplev kulturarvet på Antarktis bidra med dina tankar!
Varmt välkomna önskar Visual Arena och Göteborgs universitet!