Hoppa till huvudinnehåll

Film, XR och AI: nya möjligheter inom berättande

-
Visual Arena

Utforska samspelet mellan film, XR och AI: nya möjligheter inom berättande

Välkommen till Visual Arena och ett samtal om det audiovisuella fältet som genomgår en revolution med nya möjligheter och verktyg men också utmaningar. Det är svårt som enskild filmare att bevaka det. Men som en del av ett nätverk är det lättare.

Arrangeras av: 
Visual Arena
Film & TV vid Lindholmen Science Park
Filmcentrum Väst
OFF
ABF
Kvinnor som ler in i kameran

Visual Arena finns till för sitt nätverk och fungerar som en plattform för samverkan mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor. Det är en knutpunkt där för visuell innovation och där gränserna för vad som är möjligt ständigt utmanas. Här kan man vara en del av en levande och inspirerande gemenskap som strävar efter att forma framtiden för visuella tekniker och upplevelser. Ska filmare och konstnärer leda utvecklingen av de kreativa verktygen eller försöka hänga med? Var är du på den skalan?

Gunnar Eriksson, manusförfattare och programansvarig för Lindholmen Film & TV, berättar om arbetet med att fördela utvecklingsstöd till innovativa projekt inom film, TV och rörlig bild

Under kvällen får du exempel på projekt som Gorki Glaser-Müller, Regissör (bla Children of the Enemy) har varit projektledare på Visual Arena och ger en introduktion till möjligheterna i XR Extended reality, VR, AR, interaktiva berättelser.

Beroende på antalet deltagare kan vi i en kort workshop på ett kollaborativt sätt undersöka några av nya filmverktygen som använder AI, både inom produktion och planering, manusskrivning, redigering och efterproduktion.

Ta med dator och kamera och du har, vI bjuder på kaffe och te!

Svara på Facebookeventet om du kommer så vi vet hur många vi kan vänta oss!