Hoppa till huvudinnehåll

Immersiva upplevelser för klimatet

-
Visual Arena, Lindholmspiren 3, Göteborg
Arrangeras av: 
Visual Arena

Vi är glada att bjuda in dig till ett spännande evenemang Immersiva upplevelser för klimatet den 9 maj. Evenemanget kommer att fokusera på att utforska skärningspunkten mellan klimatförändringar och uppslukande teknologier (Virtual reality).

Vårt mål är att förstå hur vi kan använda dessa tekniker för att öka medvetenheten och uppmuntra ett mer hållbart beteende hos unga vuxna och vi behöver din hjälp för att göra det!

Två women looking in AI, a car is burning in the distance

Under evenemanget kommer du att få möjlighet att uppleva olika immersiva upplevelser relaterade till klimatförändringar.

Utöver VR-upplevelserna har vi radat upp två fantastiska talare som kommer att dela med sig av sin expertis och insikter om hållbarhet och kraften i VR som en empatimaskin. Bland våra gästföreläsare finns Tove Lund, Strategy Lead Sustainable Living Göteborg från Göteborgs Stad och Gorki Glaser-Müller, VR-regissör från Visual Arena. 

Eventet kommer att innehålla fem olika stationer där du kan testa olika VR-upplevelser. Innanför kommer vi att genomföra en workshop där vi diskuterar hur vi kan använda VR och kommunikation för att inspirera till mer hållbart beteende.

Eventet är en del av Visual Arenas projekt, VR som empatimaskin, där vi tillsammans med Gullers Grupp, Vreact, Ogon 3d, Göteborgs Stad designar en uppslukande upplevelse som ska främja en hållbar livsstil hos unga vuxna. Projektet följer designmetoden, double diamond, och detta evenemang är en del av valideringen av de idéer som har sprungit från användarintervjuer. Den här satsningen är möjlig tack vare finansiering från Västra Götalandsregionen

Vi ser fram emot din närvaro på evenemanget och ditt bidrag till att skapa en mer hållbar värld. Vänligen OSA på denna inbjudan för att bekräfta din närvaro.

Hoppas vi ses den 9 maj,

Visual Arena

Hej! Imorgon är det dags för event Immersiva upplevelser för klimatet som du är anmäld till! 

Evenemanget kommer att fokusera på att utforska skärningspunkten mellan klimatförändringar och uppslukande teknologier (Virtual reality).

Vårt mål är att förstå hur vi kan använda dessa tekniker för att öka medvetenheten och uppmuntra ett mer hållbart beteende hos unga vuxna och vi behöver din hjälp för att göra det!
 

Agenda 
 

 • Välkommen & intro (10 min)

  Martin Högenberg, programledare, Visual Arena

  Carl-Fredrik Hansson, projektledare för projektet Design för en hållbar livsstil, Visual Arena 
   
 • Hållbarhet: Nuläge (10 min) 

        Tove Lund, Strategiansvarig Leva hållbart Göteborg, Göteborgs Stad 

 • VR-stationer (50 min) 

  Testa immersiva upplevelser, lett av VR-experterna Gorki Glaser-Müller & Tora Strindh 
   
 • Insikter & idégenerering 
   

 • Användardriven prototyp 

        Var med och tyck till om vilken upplevelse som skulle få dig att leva en hållbar livsstil
 

 • Summering och nästa steg 

 

Vi ser fram emot din medverkan, ses imorgon, vi sätter igång vid 13:30! 
Visual Arena Presentationerna kommer göras på svenska, om du är engelsktalande funkar det fint att testa och utvärdera upplevelserna! 

// 
In English:  The presentations at this event will be in Swedish, if you are English-speaking it works fine to test and evaluate the experiences