Hoppa till huvudinnehåll

Konstauktion för Ukraina

-
Kronhuset

Välkommen till en härlig sommarkväll på Kronhuset där en auktion för inköp av ambulans för barnsjukus i Ukraina kommer att äga rum! 

14 Juni 2022 kl 16-20 på Kronhuset. 

Arrangeras av: 
Help Ukraine Gothenburg
En poster för eventet Konstauktion för Ukraina. Konstambulans står med stor fet stil över en liggande bild, i gult och i blått som Ukrainas färger består av. Texten är lagd på ett svartvitt fotografi över en väcker stor tegelhus.

kl.16:00- Öppnas utställningen och börjar med kreativ familj-workshop anordnad av Förvaltningen för Kulturutveckling VGR.

Kom tillsammans med barn och ni får skapa ett gemensamt textilkonstverk under ledning av textilkonstnären Statira Jazayeri och ta del en 'skulptur av hopp' tillsammans med konstnärerna Lina Ikse och Pecka Söderberg.

kl.18:00 -Öppnar vi auktionen med en performance av konstnären Prins Frei av Lorenzburg.

Auktionen pågår till ca. kl.20 och drivs av en expert i samtida konst och fotografi Ann-Sofie Johansson från Göteborg Auktionsverk.

Under hela kvällen kan ni hitta ett utbud av fantastiska Ukrainska rätter och drycker på Kronhusets gård.

All information kan hittas på www.konstambulans.com

Eventet arrangeras av Help Ukraine Gothenbrug

I detta projekt samarbetar Help Ukraine Gothenburg bland annat med de konstnärsdrivna föreningarna och gallerierna Galleri 54, KKV, Kc-väst, Konstepidemin, Göteborg Bildverkstad med stöd från Higab. Auktionen genomförs med stöd av Göteborgs Auktionsverk.

Konstambulans är en endagsutställning och konst-välgörenhetsauktion som äger rum på Kronhuset den 14.e juni 2022. Syftet är att samla in minst 200 000 SEK för att köpa in en ambulans som omedelbart skickas till Ukraina.

Kriget i Ukraina har lett till en fruktansvärd humanitär situation där en av de största behoven är medicinsk vård och akut hjälp för alla, men framför allt barn. För att hjälpa till att förändra situationen ska Help Ukraine Gothenburg (HUG) genomföra en konst-välgörenhetsauktion för att finansiera inköp av en ambulans till en barnsjukhus i Ukraina. Ingen provision till de deltagande kommer att utgå.

Om Help Ukraine Gothenburg

Vi är Help Ukraine Gothenburg (HUG)
HUG förening drivs av människor för människor tillsammans med stöd från Göteborg.

Föreningen startades 26 februari 2022 som ett svar på kriget i Ukraina med syfte att på bästa sätt försöka hjälpa människor drabbade av kriget i Ukraina. Det är en humanitär förening som bygger på stöd från människa till människa.

Sedan 26 februari har HUG samlat in till fyra ambulanser till Ukrainska sjukhus, levererat 16 transporter med humanitär hjälp till Ukraina, och vi har hjälpt över 2000 personer på olika sätt.
https://www.helpukrainegbg.se/