Hoppa till huvudinnehåll

Virtual Gothenburg Lab på Lindholmen Open Days

-
Online

Inom projektet Virtual Gothenburg Lab samverkar akademi, näringsliv och offentlig sektor för att bidra till att utveckla användbarheten av Virtuella Göteborg. På Lindholmen Open Days kan du höra projektledare Monica Ek berätta mer om utvecklingen.

Arrangeras av: 
Lindholmen Science Park

Virtual Gothenburg Lab utgår från Virtuella Göteborg, som är den digitala tvilling som Göteborgs stad utvecklar. Projektet ska testa hur man arbetar digitalt utifrån framförallt två huvudsakliga frågeställningar:

  • Hur kan vi tillgängliggöra den digitala tvillingen?
  • Hur kan vi arbeta med stadsutveckling genom att använda den digitala tvillingen?

För att öka stadens innovationsförmåga och förändringskraft skapar Virtual Gothenburg Lab en unik möjlighet att testa och utveckla arbetssätt, verktyg och metoder för visuellt, digitalt och virtuellt arbete.

Projektledare Monica Ek deltar på Lindholmen Open Days och kommer berätta mer om målbilden, de kommande pilotprojekten samt hur man kopplar till de globala hållbarhetsmålen.

Intervjun sänds den 16 september kl 10.40

Anmäl dig till Open Days här

Lindholmen Open Days är ett årligt återkommande arrangemang på Lindholmen Science Park där aktörer och innovationsmiljöer delar med sig av sin vardag. Just i år är evenemanget speciellt i dubbel bemärkelse: 2020 firar Lindholmen Science Park 20-årsjubileum, vilket innebär att under två decennier har näringsliv, akademi och samhälle mötts på Lindholmen för skarpa utvecklingsprojekt som har drivit Sverige framåt. Det betyder också att Lindholmen Open Day i år arrangeras under tre dagar: 15-17 september. Den pågående Coronapandemin gör emellertid att evenemanget i år är till 100 procent digitalt.