Hoppa till huvudinnehåll

Virtuella turer och Volymetrisk video på Narrative VR lab

-
Online

Hur kan kulturella institutioner, organisationer och företag bjuda in till besök mitt under pandemin? I en digital föreläsning berättar IVAR Studios om ett nytt sätt att möta publik, där vi skapar interaktiva upplevelser som går bortom text och bild och där besökarna får utforska en virtuell värld eller story.

Arrangeras av: 
Narrative VR Lab

Föreläsning: IVAR Studios

I en digital föreläsning berättar IVAR Studios om ett nytt sätt att möta publik, besökare och kunder på webben genom att bjuda in dem till guidade, virtuella besök i en digital version av verksamheten. IVAR Studios har fokus på storytelling i immersiva medier och virtuella turer kombinerar många olika tekniker för att uppnå effektiv digital kommunikation. Hör hur dessa nya tekniska lösningar kan användas av kulturaktörer eller företag som vill bjuda in sina besökare på ett nytt sätt - oavsett pandemirestriktioner eller fysiskt avstånd.
Tid: 7 december kl 14.00-15.00

Workshop: Volymetrisk video el Volumetric capture

Direkt efter föreläsningen, kl 15.15, övergår vi till en Introduktion av Volymetrisk video (Depthkit), en teknik som använd inom virtual tours. 

Detta är ett sätt att fånga ett skeende eller en människa i handling i 3D. Som tittare kan du gå runt skådespelarna i den virtuella miljön. Det är morgondagens nya sätt att göra film på och filmbranschen tittar redan på dess fantastiska möjligheter. Tänk dig att kunna vara nära skådespelarna och musikerna du älskar! Även teatrar, musikbranschen och museer som önskar digitalisera sitt innehåll har nytta av tekniken. 

Gorki Glaser-Müller är projektledare på Narrative VR Lab och kommer introducera dig för möjligheterna i volymetriska tekniken. Han kommer också att gå igenom Depthkit, ett enkelt sätt att spela in 3D video så att du lätt kan testa och komma igång.
Tid: 7 december kl 15.15-16.15

Ingen föranmälan - klicka på länken

Föreläsningen kommer att ske i verktyget Teams och ingen anmälan behövs. Du behöver endast ladda ner appen eller klicka in via din webbläsare med Teams-länken nedan. Insläpp tidigast 15 minuter innan start, tänk på att komma i tid. Alla är välkomna!

Länk till föreläsning och workshop

Mer om IVAR Studios

IVAR Studios har länge varit del av Riksantikvarieämbetets Kulturarvsinkubator. De har varit involverade i projekt för flera av Sveriges museer, länsmuseer och kulturaktörer samt stora internationella aktörer såsom National Geographic och UNDP. Med denna erfarenhet har de stor kompetens när det gäller nya sätt att berätta, bjuda in och monetisera genom digitala plattformar.

Mer om Narrative VR Lab

Narrative VR Lab är ett innovativt utvecklingsprojekt där vi undersöker de narrativa möjligheterna i XR, samt testar nya sätt att nå ut till publiken som är intresserad av berättelser. Syftet med projektet är utveckla kvalitativt VR-innehåll i Västra Götalandsregionen samt att stärka och inspirera deltagarna och övriga branschen med ny energi, ny kompetens och nya idéer kring användande av narrative XR.