Hoppa till huvudinnehåll

VISUAL INSIGHTS med Daniel Lapidus från Datastory

-
Online

Vad är egentligen visualisering och hur kan du använda dig av visualisering i din vardag? Vilka möjligheter finns inom visualisering av data och varför är det en framtidsfråga? Välkommen till vår seminarieserie VISUAL INSIGHTS, där vi den här gången kommer få lyssna på Daniel Lapidus. Han har en bakgrund från bland annat Gapminder och SVT och har grundat Datastory, en ideell organisation som arbetar för att göra data och kunskap tillgängligt för alla, till exempel genom interaktiva verktyg och datadrivet berättande.

Arrangeras av: 
Visual Arena

Folkbildning och datavisualisering - Hur gör man stora mängder data tillgängligt och begripligt?

Datastorys mål är att belysa vår tids stora samhällsfrågor och göra information och insikter  tillgängliga på ett öppet, demokratiskt och pedagogiskt sätt. Genom att visa intressanta och inspirerande exempel beskriver Daniel hur vi med hjälp av strukturerad data kan illustrera trender och fakta på ett levande och lättillgängligt sätt.

Läs mer här om Datastory och deras arbete

Anmäl dig här

Efter Daniels presentation följer ett panelsamtal och frågestund under ledning av Monica Ek, projektledare på Visual Arena, där du även får möjlighet att ställa dina frågor.

Välkommen!