Hoppa till huvudinnehåll

VISUAL INSIGHTS med Kristina Knaving

-
Online

Hur får man rätt insikter från en datavisualisering? Välkommen till vår seminarieserie VISUAL INSIGHTS, där vi nu kommer få lyssna till Kristina Knaving. Hon är senior forskare och interaktionsdesigner, RISE Institutes of Sweden, och kommer att beskriva datavisualisering som beslutsunderlag.

Arrangeras av: 
Visual Arena

Funktion och form - hur får man rätt insikter från en visualisering?

Datavisualisering är ett kraftfullt och svårersättligt stöd för datadrivna beslut, då visualisering kan ge oss en omedelbar bild av till exempel en trend eller en jämförelse. Visualiseringar formar vår bild av situationen innan vi riktigt hunnit tänka till och ta del av det underliggande datat, och därför är det oerhört viktigt att vi förstår vad vi gör när vi skapar och tar del av dem som en del av beslutsprocessen.
 
Hur ska man visualisera analysresultat så att underlaget för beslut uppfattas korrekt? Hur säkerställer vi att de som betraktar visualiseringen ser det vi ville visa? Vad händer när visualiseringen inte reflekterar insikten? Kristina Knaving kommer att prata om design av datavisualisering men också hur visualisering använts för att kommunicera insikter, bland annat under coronapandemin.

Anmälan är stängd

Efter presentationen öppnar vi upp för en diskussion och frågestund tillsammans med Kristina Knaving och Susan Lorentzen, analytiker med fokus på innovativa analysmetoder och byråledare på Gullers Grupp i Göteborg.

Välkommen!