Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

VISUAL INSIGHTS: visualisering med Fredrik Moeschlin

27 maj 2020 10:00
Online
Nu ska Visual Arena tillsammans med partners kicka igång våra nystartade fokusområden. I samband med detta vill vi skapa intresse och locka till engagemang kring visualisering av data. Först ut i seminarieserien VISUAL INSIGHTS är Fredrik Moeschlin, expert Data Science & Advanced Visualization, som beskriver hur han ser på visualisering av data.

Visualisering av data är ett snabbt växande område, vilket vi har upplevt nu under den pågående pandemin. En bra visualisering bör vara estetiskt tilltalande och kan ge oss snabb inblick i stora datamängder. Vårt visuella sinne kan hantera enorma mängder information på kort tid och visualisering av data frigör kraften i vår mänskliga förmåga att se samband och dra slutsatser.

Under seminariet går Fredrik Moeschlin kort igenom grunden för visualisering av data, ger exempel på olika typer av visualiseringar och utforskar vilken funktion datavisualisering kan ha inom olika verksamheter som forskning och utveckling, Business Intelligence, Data Science, AI och maskininlärning. Här finns en uppsjö av verktyg och metoder som underlättar - men också begränsar - det visuella arbetet med data.

Hur ser framtidens visualiseringar av data ut? Spelindustrin är idag drivande av grafisk utveckling och vi låter dem inspirera oss. Med en specialutvecklad interaktiv visualisering ser vi hur visualisering kan användas för att frigöra våra sinnen. Ett exempel på Big Data är analyser av de miljontals resor som gjorts i Göteborg med elsparkcyklar den senaste tiden. Räkna med många nya insikter och oväntade lärdomar - både kring visualisering och mobilitet.

Efter genomgången öppnar vi upp till en diskussion och frågestund.

Läs mer och anmäl dig här

Mer om seminarieserien VISUAL INSIGHTS
Tillsammans med partners kickar Visual Arena igång våra nystartade fokusområden. I samband med detta vill vi skapa intresse och locka till engagemang - därför har vi skapat seminarieserien VISUAL INSIGHTS. I serien vänder vi oss till alla som använder sig av eller utvecklar inom visualisering, men även till de som är intresserade av att inspireras och veta mer om hur man kan använda visualisering i verksamheten. Först ut är Fredrik Moeschlin, expert Data Science & Advanced Visualization, som beskriver hur han ser på visualisering av data.

Läs en längre intervju med Fredrik här

Arrangeras av Visual Arena.