Hoppa till huvudinnehåll

Allt du vill veta men inte vågat fråga om UX

-
Online, länk skickas ut dagen innan frukosten

UX (User Experience) räknas som ett av de riktigt heta yrkena för framtiden. Det finns redan cirka en miljon UX:are i världen och till 2050 förutspås det finnas över 100 miljoner. Ändå vet nästan ingen vad det är!

Kom och träffa Anna Laurin och Karin Lycke som jobbar med den förstudie som görs för att starta en UX-arena som ska bidra till snabb mobilisering av UX-kompetens på alla nivåer i samhället. Under denna morgon ger Anna och Karin dig inblick i hur din verksamhet kan dra nytta av just större UX-kompetens.

UX Arena

Göteborg ligger i framkant globalt vad gäller UX, och antalet personer som jobbar med det i regionen är tio gånger högre än snittet per capita.

UX:are bidrar till en effektiv transformation av samhället i de flesta frågor och branscher. Det är alltså ett otroligt viktigt strategiskt verktyg för samhället. Till exempel är det en av de viktigaste strategiska aspekterna i att få världen att förändra sina vanor för att nå de globala målen.

Med tanke på den vikt UX har i ett framtida samhälle jobbas det nu med att skapa en gemensam UX-arena i Göteborg. En sådan arena skulle stimulera både forskning och affärer, samla och synliggöra kompetensområdet och möjliggöra en raketutveckling av UX-användandet i regionen.

Träffa Anna Laurin och Karin Lycke som jobbar med den förstudie som görs för att starta en UX-arena som ska bidra till snabb mobilisering av UX-kompetens på alla nivåer i samhället. Under denna morgon ger Anna och Karin dig inblick i hur din verksamhet kan dra nytta av just större UX-kompetens.

Vill du veta mer om förstudien? 

Bild från workshop, två kvinnliga talare pratar inför publik från en UX workshop

UX Arena

The Gothenburg Region is a stronghold for User Experience. There are approximately one million UX-professionals in the world and many predict a continuous strong growth for the discipline. A linear development suggests one hundred million UX-workers globally by 2050.
Anna Laurin

Anna Laurin

Visual Arena
Projektledare
Förstudie User Experience Excellence
Karin-Lycke

Karin Lycke

Visual Arena
Projektledare
Förstudie User Experience Excellence