Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Ansök om finansiering för film och TV

Fram till den 12 oktober kan du ansöka om projektfinansiering från Media Arena på Lindholmen Science Park för innovativa utvecklingsprojekt inom film, TV och rörlig bild. Finansieringen riktar sig till projekt under utveckling, till exempel manusbearbetning, pilotproduktion eller idéutveckling. Produktioner som är under inspelning eller efterbearbetning kan inte söka finansieringen.

Projekt som fokuserar på transmedia, TV-format och dokumentärer kommer att prioriteras. Även projekt som främjar ny teknik, prövar nya affärsmodeller eller på annat sätt är innovativa kan bli aktuella.

Så här ansöker du

Totalt finns 900 000 kronor tillgängliga för att finansiera projekt vid detta ansökningstillfälle. Beslut om vilka projekt som får finansiering meddelas i slutet av november.

Träffa oss så berättar vi mer

Lindholmen Science Park är stolt sponsor till Producentdagen den 3 oktober och Västsvenska Filmdagarna den 3-4 oktober. Vi finns på plats och kan berätta mer om ansökan och finansiering!

Om finansieringsformen

Syftet med finansieringsformen är att

  • Främja utveckling av film, TV och rörlig bild innehållsmässigt
  • Stimulera förändring mot långsiktigt hållbara affärsstrukturer
  • Öka chanserna för producenter av film och TV att lyckas internationellt
  • Stimulera samarbeten mellan produktionsbolag och idéskapare
  • Främja utveckling och användande av ny teknik

Media Arena vänder sig i första hand till etablerade producenter och filmskapare som har möjlighet att skapa och producera professionella produktioner som långfilmer, TV-dramer eller andra format avsedda för distribution via biograf, TV-kanal eller VOD-tjänst.

Har du ytterligare frågor?

Kontakta Martin Svensson, projektledare, Lindholmen Science Park, martin.svensson@lindholmen.se

Välkommen med din ansökan!

Media Arena Lindholmen

Arena för innovation och utveckling inom medieindustrin
Media Arena Lindholmen är ett program inom Lindholmen Science Park som stödjer och stimulerar mediebranschens utveckling med fokus på film, TV, spel och nyhetsmedier. Genom projekt, innovationsstöd, seminarier, workshops och samarbeten stärker vi företagens förutsättningar och skapar en växande mediebransch.

Läs mer på mediaarena.lindholmen.se