Hoppa till huvudinnehåll

Är du en student som vill använda din kompetens och nyfikenhet för att utforska och experimentera i design- och innovationssprintar?

måndag, oktober 17, 2022

Vi söker just nu flera engagerade deltagare med olika bakgrund och kompetenser till vårt Experience to insights lab. Ska du skriva din c-uppsats eller masteruppsats, då kan detta vara något för dig! 

Experience to Insights Lab är en ny satsning på Visual Arena där vi genom design och innovationssprintar letar kreativt efter svar på användarcentrerade problem. Som student får ni labba fram idéer och lösningar för att leta insikter och för att skapa empati för användarna vi hjälper.

Design och innovationssprintarna är tidsbundna utifrån din praktik- eller masteruppsatsperiod. Här kan du som student utforska och testa dina färdigheter för att möta riktiga problem som organisationer sitter på. 
 
Mer än att testa och utmana dina färdigheter från din utbildning får du även chansen att jobba i innovationsteam hos oss på Visual Arena samt med våra projektpartners.. 
 
Vi värdesätter att du utmanar oss, använde din nyfikenhet och kreativitet för att lösa viktiga problem. Det förutsätter även att du är bra på att hålla struktur och deadlines i arbetsprocesser. 

digital man in pink

Dessa utmaningar kan du utforska i din uppsats- eller praktikperiod

 • Hur kan visualisering hjälpa organisationer att inkludera och engagera människor på ett sätt som stödjer deras utmanande hållbarhetsmål?

 • Immersive Experience Mission: Hur ser framtidens virtuella kulturupplevelser ut?
   
 • Hur kan empati för hållbarhetsutmaningar skapas genom VR-dokumentärer som följer designers och skapare av framtida tjänster?
   
 • NFT Mission: Vad gör NFT för skapare av framtidens upplevelser. 
 • Hur kan AI-genererade bilder skapa möjligheter för nya visuella upplevelser?
Kvinna labborerar i VR. Bakgrunden är futuristisk och färglad och föreställer digitala vågor som rör sig. Kvinnan är coolt upplyst och står i en brun kostym. Två bakgrundslampor skymtas i öven i rummet som i övrigt rummet är mörkt belyst.

Vilka är vi? 
 
Visual Arena är en neutral innovationsplattform som initierar och driver projekt som svarar på komplexa problem. Vi använder nyfikenhet och kreativitet i vår experimentella innovation och designansats och möter svar och lösningar som betyder mest för samhället, organisationer och individer.

 Ansök genom att skriva några korta ord om:

 • dig
 • dina förmågor 
 • och svara på hur du kan vara en bra tillgång till innovationsteamet (kopplat till dina färdigheter och din personlighet)