Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Boende bygger Hammarkullen i Minecraft

Alla som spelar datorspelet Minecraft kan nu använda Hammarkullen som värld och bygga sin virtuella drömstad.
Hammarkullen i Minecraft

På initiativ av stadsbyggnadskontoret och Göteborgs universitet har Göteborgs Stad tagit fram en digital modell över Hammarkullen för plattformsspelet Minecraft.

Här kan alla som vill bygga om sina kvarter. Alla byggnader, vägar och parker är uppbyggda och placerade korrekt och skalenligt utifrån verkliga geografiska data från Göteborgs Stad. 

Chalmers och Institutionen för Socialt arbete har bjudit in boende i Hammarkullen till en workshopkväll där alla som ville fick prova på spelet.

– Vi hoppas att byggena i Minecraft ska bjuda in till dialog och diskussion kring hur Hammarkullen kan utvecklas, säger Eric Jeansson projektledare på stadsbyggnadskontoret.  

Hammarkullen är det första området i Göteborg som stadsbyggnadskontoret skapar som Minecraft-värld. Om projektet faller väl ut kan fler områden lanseras framöver, kanske hela Göteborg i förlängningen. 

– Det är ett sätt för ungdomar och andra boende att få en känsla av vad stadsplanering innebär och sätta det i relation till sitt eget område. Minecraft är en fantastisk spelplats där vi kan möta medborgare på deras villkor, säger Eric Jeansson. 

Hammarkullen som Minecraft-värld är öppen data och kan laddas ner här.