Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

En virtuell stadsmodell för alla

Min Stad är en unik tjänst för kommunikation och debatt om stadsbyggnadsfrågor för göteborgarna, utvecklad av stadsbyggnadskontoret i Göteborg. Tjänsten utgörs av en webbportal på goteborg.se baserad på en fotorealistisk 3D-stadsmodell där göteborgaren interaktivt kan utforska staden, skapa inlägg och publicera egna byggnadsförslag i 3D.
minstad.goteborg.se

Syftet med Min Stad är att involvera göteborgarna för att öka engagemanget inom stadsutvecklingsfrågor, öka kunskapen om stadsplanering och att skapa en öppen debatt.

- Min Stad är tänkt att vara en debattarena där alla kan mötas på lika villkor. Vi kommer inte att bemöta eller kommentera inläggen på de förslag som kommer in men vi kommer att använda materialet som inspiration i vårt uppdrag att bygga en hållbar och trygg stad, säger Eric Jeansson, GIS-chef och projektansvarig för Min Stad på stadsbyggnadskontoret.

Facebook används för att hantera inloggning och identitet för de som vill skapa ett inlägg i webbportalen Min Stad. Integrationen av sociala medier i plattformen resulterar i en stor spridning av varje enskilt inlägg och av portalen i sig.

Besök Min Stad på minstad.goteborg.se