Hoppa till huvudinnehåll

Exklusiv master class med XR-drottningen Liz Rosenthal

onsdag, mars 31, 2021

Årets upplaga av Audiovisual Days erbjuder ett fullspäckat tredagarsprogram med fokus på aktuella ämnen för alla som arbetar med film, tv, media, spel eller VR. Vi är mycket glada över att kunna presentera Liz Rosenthal och Narrative VR Lab som två av programpunkterna.

Liz Rosenthal är världskänd för sin banbrytande virtuella berättarteknik och brukar gästa många stora filmfestivaler runt om i världen. Nu deltar hon som en av programpunkterna på Audiovisual Days torsdagen den 15 april kl 10.00-11.30.

Liz kommer att ge en översikt över hur berättare använder mediet för att närma sig ett brett spektrum av genrer och upplevelser, från social påverkan, fiktion, animering till multiplayer, multisensorisk platsbaserad och virtuell berättelsevärld. Hon kommer att visa de oändliga möjligheterna som uppslukande tekniker erbjuder för att ansluta och engagera användare på sätt som inte tidigare varit möjliga med 2D-media.

- Immersivt berättande med XR-verktyg har kommit långt på väldigt kort tid. På bara fem år har den utvecklats från en experimentell form, gömd i djupet av banbrytande universitetsforskningsavdelningar, till konstverk och underhållning som tjusar publik på stora festivaler världen över, i kulturlokaler och virtuella miljöer, säger hon.

Liz Rosenthals programpunkt sker i samband med att Narrative VR Lab presenterar sitt arbete för våren.

Tre starka berättelser till Narrative VR Lab

Tre projekt blev utvalda att skapa varsin pilot via Narrative VR Lab på Visual Arena. Under våren har de fått möjlighet att berätta sina historier på ett innovativt sätt. På Audiovisual Days presenteras de under ledning av projektledare Gorki Glaser Muller, torsdagen den 15 april kl 09:05 - 09:50.

- Innovation inom storytelling, vad är det? Är det bara tekniken som dikterar villkoren eller är det själva berättelsen? Hur kan vi bemästra tekniken i konstens tjänst? Det behövs mod, nyfikenhet och passion. Ett behov att uttrycka något. Det har årets deltagare i denna omgång av labbet som har ett dokumentärt tema, säger Gorki Glaser Muller.

Deltagare Narrative VR Lab 2021: Jenny Larsson, Monica Mazzitelli och Shaya Khalil.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till Audiovisual Days 2021