Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Fullsatt kurs i dataprogrammering för barn

Hackerklubben är en ny verksamhet som arrangerades för första gången under Göteborgs Kulturkalas. Idén är att ge barn mellan 8-12 år möjlighet att skapa egna spel och interaktiva upplevelser.

Under fyra dagar fick barnen lära sig att utforska programmering på ett lekfullt och experimenterande sätt. Klubben avslutades med att barnen visade sina alster i Trädgårdsföreningen under Kulturkalaset.
- Vi hade ett smockfullt tält fullt av intresserade, som också fick provspela. Riktigt kul, säger Carl Heath, forskare och designer på Interactive Institute Swedish ICT som är en av organisatörerna.

Hackerklubben ska dokumenteras så att konceptet kan användas och spridas av alla som vill. Målsättningen är att kunna erbjuda fler tillfällen i Hackerklubben framöver. 

Lärande utifrån barnets förutsättningar
Hackerklubbens pedagogik bygger på upplevelsebaserat lärande, aktivt deltagande och experiment. Utgångspunkten är att göra fel så ofta och fort som möjligt för att lära sig och utforska alla spännande tokerier som uppstår genom processen med teknologin. Ett inkluderande och accepterande förhållningssätt och ett lärande utifrån barnets förutsättningar är i fokus. Det ska vara kul, spännande och en stark upplevelse.

Medverkande organisationer
Hackerklubben är en ny verksamhet i föreningen Göteborg Hackerspace och arrangerades för första gången som en del av Göteborgs Kulturkalas 2013. Verksamheten sker i samverkan med Interactive Institute Swedish ICT, Lindholmen Science Park, Gothenburg Games och NTI-gymnasiet.

Vill du bli handledare?
Har du erfarenhet av att lära ut eller är nyfiken på det? Har du arbetat med Raspberry Pi eller Arduino, mjukvaran Scratch eller andra enklare programmiljöer riktade mot barn? Vill du vara med på en resa i gränslandet mellan analogt och digitalt skapande tillsammans med barn?

Om detta låter intressant, skicka ett mejl till Carl Heath: ch@tii.se. Skriv lite om dig själv och din bakgrund och varför du vill bidra. 

Mer information: www.hackerklubben.se