Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Har VR-glasögonen snart en naturlig plats i våra vardagsrum?

Tekniken har slagit igenom på allvar och i och med PlayStations lansering i höst kommer ett par VR-glasögon snart ha en naturlig plats i våra vardagsrum. Men vad händer med berättandet när vi måste förhålla oss till 360°? Vilka historier kan berättas och hur förstår vi dem?
Bild: Unsplash

Välkommen till en eftermiddag som dedikeras till berättande i Virtual Reality med samtal, föreläsningar och produktioner att uppleva på plats. 

Programmet leds av Viktor Peterson, CLVR Works och Marit Kapla, Lindholmen Science Park. Malte Udsen, VD på RedRental presenterar den senaste teknikutvecklingen och demonstrerar flera projekt inom olika användningsområden. Under eftermiddagen ges möjlighet att uppleva mängder med VR-produktioner.

På plats finns regissören Peter Pontikis som gjort filmen Oh Deer, det första VR-verk som producerats med stöd från Svenska Filminstitutet. I Oh deer så antar vi i perspektivet av ett skadeskjutet rådjur som jagas genom skogen. Filmen, som visas för första gången, upplevs enskilt och tider kommer att kunna bokas under både torsdag och fredag.

Tid: Fredag den 14 oktober kl 13.00-16.00 på Västsvenska Filmdagarna.
Plats: Gothenburg Studios, Polstjärnegatan 14, Lindholmen, Göteborg

Läs mer och anmäl dig här

 

Presenteras av FilmCloud i samarbete med FILM & TV och Visual Arena vid Lindholmen Science Park.