Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Högt tryck inför Architectural Visualization Days!

Under två dagar i höst, den 20–21 september, hålls Architectural Visualization Days - en mötesplats för visualiserare, 3D-artister, mjukvaruutvecklare, studenter och andra branschintressenter inom området arkitekturvisualisering.

- Vi genomför nu Architectural Visualization Days för femte året i rad och intresset är större än någonsin - biljetterna blev slutsålda på mindre än en vecka -  fantastisk roligt! säger Åsa som är projektledare för eventet.

Under de två dagarna som eventet genomförs kommer deltagarna få ta del av ett brett program med en mix av föreläsningar och "training sessions". Fokus är som tidigare år att inspirera och ge ökad kunskap till branschen, samt att erbjuda en mötesplats. Det finns många evenemang inriktade på arkitektur, men däremot är området visualisering inom arkitektur ovanligt, och AVD är därför unikt i sitt slag. Av denna orsak så kommer deltagarna till Visual Arena inte bara från hela Sverige utan även från hela världen.

Ett initiativ av branchen för branschen

En grupp visualiserare från olika arkitektfirmor i Göteborg, som såg behovet av en mötesplats för arkitekturvisualisering, tog initiativet att träffa Visual Arena för att höra om möjligheten att skapa något tillsammans för branschen. Ur detta formades AVD som i dag är ett lyckat exempel på samverkan för att stimulera utveckling och användning av visualisering.

Tillsammans med Visual Arena genomfördes det första arrangemanget 2013. I dag består programkommittén av 10 personer som bidrar till att forma programmet, alla med stor erfarenhet inom yrkesområdet. Gruppen diskuterar dagarnas innehåll, förbättringar och vilka trender de ser finns inom branschen som är värda att lyfta upp.  

asaandblad2-2016-webb2_0.jpg- Det känns verkligen som vi hittat ett koncept som attraherar den målgruppen. Eventet bygger på behov från branschen och under alla år har vi format och vidareutvecklat konceptet tillsammans med representanter från branschen, säger Åsa.

- Talarlistan är väldigt spännande och vi ser verkligen fram emot att få inspireras och lära av talangerna. Bland de medverkande är bland andra Danica O. Kus Photography, Victor Bonafonte Morales from Beauty and The Bit, Alex Hogrefe, Illusive Images,  Mica Karlsson, iToo och Chaosgroup. Nu är vi i full gång med att sätta de slutliga programdetaljerna!

Architectural Visualization Days 2018 hålls på Visual Arena 20-21 September. Mer om årets event går att läsa här

 

 

Om Architectural Visualization Days

Architectural Visualization Days är en årlig mötesplats för arkitektoniska visualisatorer, 3D grafiska designers och andra med intresse för visuell realism, konstnärliga skapelser och visualiseringsteknik. Tillsammans bidrar vi till innovation, nya partnerskap och förstärkning av visualiseringsförmåga!

Architectural Visualization Days arrangeras av Visual Arena i samarbete med visualiserare på: Andreas Laessker Vizualisation, Arkitektbyrån Design, Arkitekterna Krook & Tjäder, Råformat Visualiseringsbyrå, Sweco Arkitekter och White.