Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Hur står Göteborgsregionen i de senaste AR & VR-utvecklingstrenderna?

I Västsverige och Göteborgsregionen växer branschen för AR (Augmented Reality) och VR (Virtual reality) stort. Hur detta område har expanderat och de nya teknikerna har utvecklats har Business Region Göteborg valt att studera närmare och resultatet från denna studien presenterades på ett seminarie på Visual Arena.

Kartläggningen visar att Västsverige och Göteborgsregionen växer både användning och utveckling inom AR (Augmented Reality) och VR (Virtual reality). Man kan se att i regionen finns ett kluster med drygt 100 företag, där de största områdena är Life Science och Automotive. Även spel, underhållning och utbildning är stora områden som växer. I studien beskrivs förutom företagen även ekosystemet och de senaste trenderna inom området.

- AR/VR har under perioder varit haussat men nu är det den tredje vågen och jag tror att den här gången är det på riktigt, säger Erik Behm, Area & Investment Manager ICT på Business Region Göteborg.

-  Till exempel kan vi se hög innovationsnivå och nya idéer från Life Science, allt från visualisering av att utföra svåra operationer, att genomföra exponeringsterapi med hjälp av Virtual Reality och Augmented Reality. Den största tillväxten för nybörjare är inom gaming, där ny och lättanvänd teknologi som gör det tillgängligt för nya idéer att bli verklighet, berättar Erik vidare. 

Kartläggningen har gjorts av konsultföretaget under Haw&Co och presenterades på Visual Arena av Johan Hogsved, Haw&Co och ett tiotal AR/VR företag från Göteborgs regionen.

Mer om resultatet från kartläggningen och rapporten kan du ta del om på Business Region Göteborgs webbplats. 

Läs mer här