Hoppa till huvudinnehåll

Innovation i fokus när Martin Högenberg tillträder som programansvarig

onsdag, april 27, 2022

I maj tillträder den erfarna innovationsledaren Martin Högenberg som programansvarig för Visual Arena. 

“Med erfarenheter från affärsutveckling och utbildning kommer Martin Högenberg bidra till att ta Visual Arena in i en ny fas, där innovationskraften i visualisering kommer få ökad betydelse." Tord Hermansson, vd för Lindholmen Science Park.

 

Martin Högenbergs porträtt. Fint ljussatt med en varm ton i både färg och utstrålning.

Martin Högenberg, programansvarig Visual Arena. 

Med en rik bakgrund från innovationsarbete​​ kommer Martin Högenberg ta över utvecklingsarbetet som programansvarig för Visual Arena, en neutral samarbetsplattform för innovation inom visualisering. Visual Arena finansieras av Göteborg stad och Västra Götalandsregionen och är ett innovationsprogram på Lindholmen Science Park.

I december stod det klart att Åsa Andblad går vidare till Universeum som affärsområdeschef för innovation. Åsa har under 8 år som programledare skapat den plattform för innovation och samverkan som Visual Arena är idag.

I maj tillträder Martin som tidigare drivit CGI Skandinaviens innovationsarbete och parallellt stöttat andra företag och organisationer med att öka sin innovationsförmåga.   

Vi är otroligt glada över att det är just Martin som ska leda den fortsatta utvecklingen av Visual Arena. Martins erfarenhet av innovationsledning och affärsutveckling tillsammans med hans engagemang för viktiga samhällsfrågor ser vi som en perfekt matchning med uppdraget, säger Hanna Blomdahl, ledningschef, Visual Arena, Lindholmen Science Park.  


För en tid sedan riktades Visual Arenas strategi om till ett större fokus på idégenerering och innovativa projekt. Det är ett utvecklingsarbete som sattes i gång av Åsa Andblad och som Martin Högenberg nu kommer att fortsätta utveckla med sin spetskompetens och bakgrund i innovationsledning och affärsutveckling.

När jag ser Visual Arena blir jag nyfiken. För mig är visualisering ett verktyg som öppnar upp för nya möjligheter till upplevelser som är värdefulla för många. Samtidigt ser jag att det visuella har en viktig roll i all typ av förändring, som är motorn i att hela tiden förnyas, säger Martin Högenberg,

Jag sätter mig gärna och intervjuar en användare, faciliterar kreativa processer eller att med effektivitet styra i samklang med strategin. Det är i grupper med mångfald som energin skapas. Det är det som gör att vi hittar det unika som verkligen kan göra skillnad. När vi blivit inkluderade hittar vi vägar och viljan att hjälpas åt, framåt! menar Martin Högenberg

Om Visual Arena

Visual Arena är en neutral plattform som samlar aktörer från akademi, näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle till samverkan och projekt som leder till nya sätt att visualisera för att hjälpa och stärka arbetet mot en hållbar framtid. Stort fokus ligger på möjliggörande tekniker och nya digitala utvecklingsområden.

Vad händer på Visual Arena? 

Kvinna som labbar med VR

Narrative XR Lab

Narrative XR Lab är ett kreativt labb på Visual Arena, här utvecklas och utforskas konstnärligt berättande i Extended Reality (XR). Här får grafiker, manusförfattare, spelutvecklare, projektledare...
Bild från workshop, två kvinnliga talare pratar inför publik från en UX workshop

UX Arena

The Gothenburg Region is a stronghold for User Experience. There are approximately one million UX-professionals in the world and many predict a continuous strong growth for the discipline. A linear...
Kvinna labborerar i VR. Bakgrunden är futuristisk och färglad och föreställer digitala vågor som rör sig. Kvinnan är coolt upplyst och står i en brun kostym. Två bakgrundslampor skymtas i öven i rummet som i övrigt rummet är mörkt belyst.

Could a Scandinavian network strengthen actors using XR?

2022-03-17
Could XR Scandinavia break the knowledge gap among external partners that the Extended Reality (XR) actors in the north are facing? Lindholmen Science Park and Agder XR are about to find out in a...
Person using VR

Engagera dig!

Vill du engagera dig eller driva projekt hos oss? Du kan delta på olika sätt, såsom engagemang i fokusområden, strategiråd, projektansökningar, projektdeltagande, tillgängliggöra teknik, event och kunskapsspridning.