Hoppa till huvudinnehåll

Martin Högenberg om innovation och visualisering för att skapa skillnad

tisdag, maj 28, 2024

När Martin Högenberg tillträdde som programansvarig för den neutrala innovationsplattformen Visual Arena ritade han om spelplanen för att användarcentrera innovationsarbetet. Martin har en lång erfarenhet av att leda stora internationella innovations- och förändringsarbeten. Vi satte oss ned för att höra mer om hans syn på förändring och innovation.

Man sitter på knän och pratar med en medarbetare i en spännande miljö

Introducera dig själv, vem är du och vad hittar på hos oss?

– Jag vill få människor att hjälpas åt att skapa nya saker med tydlig mening. Jag slutar aldrig förvånas och inspireras av olikheter. Som programansvarig för Visual Arena handlar kärnan att ge fler möjlighet att skapa nytt, med kraften från visualisering. Mitt jobb handlar om att individer, grupper och organisationer ska arbeta smart. Vi skapar ett lärande om det nya och ger våra partners en förmåga att kreativt utforska utmaningar som spelar roll.

Man sitter och ler till sina medarbetare i en studio

Vad är Visual Arena? 

– Vi är den neutrala platsen och nätverket där fler får möjligheten att utforska och lära om det nya där visualisering spelar roll. Tekniken, omvärlden och människors beteende förändras hela tiden, och vi gör detta till möjligheter för våra partners.

Du är vår stjärna på innovation och förändring, vad innebär det för de som kommer till Visual Arena?

– Att jag delar med mig av det jag kan och ärligt erkänner att det finns massor jag inte vet, men som jag gärna ger förutsättningar för att utforska. Hela mitt arbetsliv handlar om förnyelse, där jag som ledare, coach, mentor, bollplank, kreatör, intraprenör, entreprenör, lärare och rådgivare gjort allt jag kan för att göra skillnad. Dessa erfarenheter tar jag med mig när jag cyklar till jobbet för att driva förändring som ger effekt. Och Visualisering är ett fantastiskt verktyg, som många vill lära mer om, vilket känns väldigt meningsfullt.

Man sitter och pratar med sina kollegor

Ge vårt nätverk 3 tips på hur du innoverar!

Vi spelar in alla våra intervjuer och användartester med video och använder en AI som är tränad för att vara en innovatör och researcher. Jag ser det som en superkraft att fler kan hitta insikter, som vi har en spårbarhet i till de sekunder användarna sagt “jag älskar när…”.

– Visualisering och data hänger ofta ihop. Se till att samla data på allt du gör, och visualisera den på ett sätt som inkluderar fler, det blir en fantastisk kraft!

– “Behandla andra så de delar nästa idé” Tänk på att det bara är användaren som kan avgöra om vi skapar något nytt värdefullt. Vi som arbetar med idéerna är här för att hjälpas åt, att förstå vad användaren upplever som bra eller dåligt. 

Man sitter och skrattar till sina kollegor

Vad inspirerar dig under arbetsdagen?

Att jag får vara med och bidra till att forma en ljus framtid! 

Innovera med oss! 

Vill du skapa liv i idéer med hjälp av ett nätverk där akademi, konst, offentliga aktörer och näringsliv möts? Vill du utforska hur visualisering kan omvandla dina koncept till upplevelser som berör? 

Om dessa frågor fångar din nyfikenhet, så är Visual Arena innovationsplattformen för dig att börja experimentera och hitta nya svar. 

Hör av dig till Martin Högenberg nedan eller gör en intresseanmälan via webben. 

Person using VR

Engagera dig!

Vill du engagera dig eller driva projekt hos oss? Du kan delta på olika sätt, såsom engagemang i fokusområden, strategiråd, projektansökningar, projektdeltagande, tillgängliggöra teknik, event och...

Kommande event

-
Visual Arena Lindholmen Lindholmspiren 3, Göteborg
Man står i en mörk studio som är kraftigt belyst med rosa färg

Visual Arena Spektrum – En upplevelse av visualiseringens kraft

Välkomna till en upplevelse utöver det vanliga! Visual Arena bjuder in till "Spektrum", en...
-
Visual Arena Lindholmspiren 3, Gothenburg
event series

Explore Virtual Worlds Event Series 2

Join us for this event series where we will explore the best virtual words and Metaverse...
-
Visual Arena Lindholmspiren 3, Gothenburg
virtual reality

Explore Virtual Worlds event series 3

Join us for this event series where we will explore the best virtual words and Metaverse...
-
Visual Arena Lindholmspiren 3, Gothenburg
virtual

Explore Virtual Worlds Event Series 4

Join us for this event series where we will explore the best virtual words and Metaverse...