Hoppa till huvudinnehåll

Nio studenter ska ta reda på hur man engagerar för klimatet

torsdag, januari 26, 2023

Nu sätter första omgången av Experience to insights lab i gång vid Visual Arena. Här utforskar studenter hur organisationer med hjälp av visualiseringslösningar kan förbättra förmågan att nå långsiktiga hållbarhetsmål.

Kvinnliga studenter står och pratar i en studio

Sandra Ghattas, Klara AuneWashan Nabbat, Wilma Haugsnes, Cali KarlbergElin Palmaer Karlsson och Elina Assersson pratar i Visual Arenas studio. 

Frågan som examensarbetarna utgår från Hur kan visualisering hjälpa organisationer att inkludera och engagera människor på ett sätt som stödjer deras utmanande hållbarhetsmål? härstammar från en rad organisationer i Visual Arenas nätverk. 

När vi pratar med vårt breda nätverk återkommer en stor svår utmaning ofta upp “hur får vi med kraften i vår organisation, i att bidra till resan mot våra långsiktiga hållbarhetsmål?” Visual Arena möter många, som frågar sig, borde inte visualisering vara en möjliggörare för att förbättra möjligheten att nå dessa långsiktiga mål? Visualisering är ett verktyg som gör det möjligt att få en bild av framtiden, vilket vi tror kan bidra till att lyckas. I vårt studentprogram Experience to Insights Lab samverkar flera studentgrupper med helt olika perspektiv på lösningarna, därmed skapar vi ett tvärvetenskapligt perspektiv, och ett lärande som ger en kreativ kraft, menar Martin Högenberg, programledare för Visual Arena. 

Man på scen

På Visual Arena hjälper vi team genom effektiva innovationsresor. Dessa resor baseras på metoder och verktyg för design, innovation och förändring. De möjliggör en helt ny nivå på samverkan och kreativitet, något som verkligen behövs för att få fler att bidra till ett lyckat hållbarhetsarbete.

Martin Högenberg, programledare för Visual Arena.  

Studenterna har nu varit igång ca 2 veckor. Det första arbetet inkluderar intervjuer av sponsorer och intressenter, för att sätta formen av utmaningen och de effekter man söker. Deras första leverans är i form av en fiktiv framtida Pressrelease, för att måla upp en bild av hur det ser ut när vi lyckats.

Resultaten och insikterna som alstras fram i Experience to insights lab hoppas vi att många vill ta del av. Vi kommer att sprida dem genom en slutpresentation och i nyheter samt sociala medier, och ser gärna att de implementeras runt om i näringslivet samt samhället.

Experience to insights lab är en ny satsning på Visual Arena där studenter i design och innovationsprintar utforskar hur man kan möta riktiga utmaningar genom visualisering.

Studentprogrammet har sin hemvist vid Visual Arena som är ett innovationsprogram vid Lindholmen Science Park. 

Visual Arena finns för att ta itu med och lösa komplexa frågor genom innovation. Genom ett mångsidigt nätverk av experter tacklas dessa utmaningar. Genom ett experimentellt, kreativt tillvägagångssätt hittas nya meningsfulla lösningar för samhället, organisationer och individer.

Vi är glada att de otroligt engagerade och kreativa studenterna har valt att göra innovationsresan tillsammans med oss, låt oss presentera: 

  • Sandra Ghattas och Klara Aune som studerar Design engineering på Chalmers 
     
  • Washan Nabbat och Wilma Haugsnes som studerar Master in Communication, Göteborgs universitet 

  • Cali KarlbergElin Palmaer Karlsson och Elina Assersson som studerar MFA Embedded Design vid HDK Valand, Göteborgs Universitet. 

  • Valentina Quintero Pinto och Sara Lindberg som studerar Kognitionsvetenskap på IT-fakulteten vid Göteborgs Universitet

Studenter ler framför skärm

Hur kan vi engagera för att nå hållbarhetsmål? - Experience to Insights Lab

I Experience to Insights Lab genomför vi design- och innovationssprintar för att möta komplexa utmaningar. I projektet Hur kan vi engagera för att nå hållbarhetsmål? undersökte tre studentgrupper...
Kvinnor står framför en stor färgglad skräm

Experience to Insights Lab

Här utforskar studenter brännande ämnen genom innovation- och designsprintar. Är du redo för en resa där nyfikenhet och kreativitet används för att skapa en ljusare framtid som vi kommer att vara...
Bild på Martin Högenberg, en leende man i medelåldern som bär ett par ovala glasögon. Han bär en polo och lutar sig på en utsträckt hand som vilar på ett gångräcke.

Martin Högenberg

Visual Arena
Programansvarig