Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Nu öppnar ansökan till Narrative VR Lab!

Vill du berätta historier i VR? Då har du hittat rätt! Nu kan du skriva in dig själv i historieböckerna genom att utveckla ditt narrativa verk inom ramen för denna satsning.

Nu startar andra omgången av projektet Narrative VR Lab, ett projekt som drivs av Visual Arena där vi undersöker de narrativa möjligheterna i XR och testar nya sätt att nå ut till publiken. Deadine för din ansökan är den 27/1.

Läs mer och ansök här

I denna omgång kommer tre utvalda produktioner ges stöd att utveckla sina narrativa XR-verk. Målet är att de projekt som väljs ut ska få möjlighet att utveckla sin idé till en pilot som kan användas för att tas vidare för full produktion. Stödet består av handledning, teknik, studiotid och en mindre summa pengar och du får i projektet tillgång till Visual Arenas kunskap, erfarenhet och nätverk, samt teknikstöd för 360-graders och VR produktion.

lindholmen_gorki.jpg- Det är väldigt roligt att återigen bjuda in nya deltagare till projektet, säger Gorki Glaser-Müller, projektledare på Narrative VR Lab.

- Vi hoppas på att få in en stor bredd på ansökningarna som kommer in. Vi söker verk från alla slag av ideskapare, idéer som kan komma från allt från filmare, spelutvecklare och andra tekniskt inriktade personer, till konstnärer, scenkonstnärer, författare etc. Huvudsaken är att man har en stark berättelse man vill berätta, med konstnärlig höjd där det narrativa möter tekniskt innovation.

Genom projektet Narrative VR Lab kommer Visual Arena även jobba för att öka branschens kunskap om narrative XR genom seminarier, nätverk och workshops. Projektet kommer också att följa utvecklingen för hur XR kan upplevas i grupp bla genom samarbetet med Biograf Aftontjärnan.

Detta är andra omgången som Visual Arena genomför Narrative VR Lab. I den tidigare omgången var det två verk som utvecklades, Trojanen av Meira Ahmemulic och Medusa av Sara Tirelli. Läs mer om de tidigare projekten här

sara_tirelli_medusa.png

Från inspelning av Sara Tirellis pilot Medusa på Borås Konstmuseeum tillsammans med Apage Borås. 
 
Narrative VR Lab är ett utvecklingsprojekt där vi undersöker möjligheterna för att genom Virtual Reality och 360 graders film berätta en historia, med syfte att testa och hitta nya innovativa sätt att nå ut till publiken. Narrative VR Lab drivs i samverkan mellan flera aktörer inom film och VR branschen och innebär att vi under en period tar in två utvalda produktioner för att vidareutveckla dessa och ge dem det stöd som behövs för att de ska kunna ta fram en pilot som sedan kan tas vidare för slutlig finansiering.
Läs mer om Narrative VR Lab här 

Projektet genomförs av Visual Arena Lindholmen i samarbete med Kultur i VästFilm CloudKultur i Halland samt initiativtagarna Gothenburg Film Studios och Film&TV vid Lindholmen Science Park.

Denna satsning är möjlig tack vare stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd och Göteborg Stad.

logos_narrativevr_0.png