Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Rollspel och lajv som ett nytt verktyg i undervisningen

Den 2 april arrangerade Interactive Institute och Pedagogiskt Centrum heldagsutbildningen Edu Larp på Visual Arena. Syftet med utbildningen var att visa hur man kan använda rollspel och lajv som ett pedagogiskt verktyg.

Edu Larp står för ”Educational Live Action Roll Play” och är ett sätt att använda rollspel som en metod för undervisning. Detta innebär allt från spelande, klassiskt rollspel eller upplevelsebaserat lärande. Utbildningen besöktes av lärare, spelforskare och lajvutövare från 12 olika länder och alla fick prova på hur metoden kan gå till i praktiken.

Dagen avslutades med kvällsaktiviteter där föreläsningsserien Nordic Larp Talks hölls. Kvällen modererades av journalisten Johanna Koljonen och bestod bland annat av världens första robot-Larp. Här demonstrerade Carl Heath för första gången projektet Human and Machine. Idén med projektet är att undersöka människa/maskin-förhållandet genom att ge en robot möjlighet att vara en del av en teaterpjäs, live, på scenen. Roboten länkas genom biosensorer och annan teknologi till en skådespelare så att de båda kan interagera med varandra.

Är du intresserad av Human and Machine-projektet? Se en presentatonsfilm om projektet här:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cawoQWX9f-8