Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Staffan Truvé skapar 'kentaurer' med artificiell intelligens och visualisering

På Visual Arenas lunchevent den 8 december presenterade Staffan Truvé vad han och hans kollegor på Recorded Future gör för att möta de ständigt växande cyberhoten: Man måste sätta samman de bästa förmågorna hos människor och maskiner genom att kombinera artificiell intelligens med informationsvisualisering. Vi frågade några av besökarna vad de får ut av Visual Arenas events och vad de tog med sig från Staffans föredrag.

Anders Larsson, Surgical Science berättar att han deltagit på de flesta av Visual Arenas lunch event under hösten.
– Eftersom Surgical Science nu är placerade vid Lilla Bommen så är det enkelt att ta sig till Lindholmen med Älvsnabben och det hjälper såklart.

- Det mest intressanta med dessa seminarier är att se vad andra håller på med. Jag har jobbat med visuell simulering i snart 18 år och har bra koll på vilka företag som finns i Göteborg, men på  dessa seminarier  har jag träffat många kontakter som jag inte kände till innan.

- Jag har haft Staffan som lärare på Chalmers i AI för många år sedan och minns honom som en duktig och intressant föredragshållare och det är han fortfarande, så det var en stor behållning att höra mer om Recorded Futures verksamhet. Det är kul och inspirerande att det finns så pass många företag i Göteborg som ligger i teknologins absoluta framkant, säger Anders. 

- Jag har deltagit på några av Visual Areans seminarier förut, men även på Lindholmen Connected och tycker att alla de gånger jag varit på plats är allt mycket proffsigt; bra och inspirerande talare, bra nätverksmöjligheter och en helhet som alltid ligger i topp.

- Dagens talare Staffan Truvé var mycket intressant, för att han med sin research förutspår framtiden. Han är dessutom ordentligt påläst på detaljerna och är därför mycket fakta specifik. Att han är en god talare plussar ju på ytterligare. 

- Jag ser gärna att han kommer tillbaka och fortsätter berätta om det han presenterade denna dag. Själv känner jag att allt hänger samman - både det Staffan talade om och hur jag personligen behöver kunna förutspå vad mina kunders behov är, menar Katarina. 

Conny Börjesson, Viktoria ICT Sweden har deltagit på ett par lunch seminarier under hösten dsc_0154_2.jpgoch han tycker att det är bra att eftersom det är viktigt att följa utvecklingen inom ett teknikområde som visualisering som ligger så rätt i tiden.
- Det är även väldigt bra nätverksmöjligheter med kontakter på företag som jag annars inte haft möjlighet att träffa, berättar Conny.

- Det bästa med dagens seminarium var hur Staffan visade på möjligheter med insamling av och analys av mycket data som finns på internet, säger Conny.

 

olle.jpg- För mig är det väldigt tillgängligt att bara slinka ner till Visual Arena på lunchen, för det är ofta föredrag som intresserar mig. De jag gått på senast har alltid haft att göra med visualisering, vilket är del av mitt arbetsområde. Det är dock även kul med andra områden som jag inte arbetar med, men som känns roliga och allmänbildande, menar Olle Wranne, Chalmers

- Jag tycker att dagens seminarium var mycket spännande. AI är ett otroligt intressant område som jag vill veta mer om. Oklart om det går att använda direkt i min verksamhet men det spelar inte så stor roll, avslutar Olle.