Hoppa till huvudinnehåll

Studenter sökes: Utforska utmaningar och visualiseringsmöjligheter i din uppsats!

torsdag, november 24, 2022

Vi söker just nu flera engagerade deltagare med olika bakgrund och kompetenser till vårt Experience to insights lab. Ska du göra ditt examensarbete och vill vara del i ett innovativt sammanhang, då kan detta vara något för dig! 

Bild på en skiss över insikter, mycket färgglada färger. En gäng personer tittar på skissen

Skiss över insikter i ett projekt på Visual Arena 

Experience to Insights Lab är en satsning på Visual Arena där vi genom design och innovationssprintar letar kreativt efter svar på användarcentrerade problem. Som student blir ni guidade längs en innovationsresa, där ni utforskar behov och lösningar för att hitta insikter.

Design och innovationssprintarna är tidsbundna utifrån din praktik- eller uppsatsperiod. Här kan du som student utforska och testa dina färdigheter för att möta riktiga problem som organisationer sitter på.  

Mer än att testa och utmana dina färdigheter från din utbildning får du tillgång till en kreativ miljö där många verkar för att svara på utmaningar som är värda att utforska. Du får tillgång till vårt nätverk och verktygslådor för att effektivt ta er genom innovationsresans olika moment. 

Vi värdesätter att du utmanar oss, använder din nyfikenhet och kreativitet för att lösa viktiga problem. Det förutsätter även att du är bra på att hålla struktur och deadlines längs innovationsresan. 

Mountain top

Dessa utmaningar kan du utforska i din uppsats- eller praktikperiod

 • Hur kan visualisering hjälpa organisationer att inkludera och engagera människor på ett sätt som stödjer deras utmanande hållbarhetsmål?
   
 • Immersive Experience Mission: Hur ser framtidens virtuella kulturupplevelser ut?
   
 • Hur kan empati för hållbarhetsutmaningar skapas genom VR-dokumentärer som följer designers och skapare av framtida tjänster?
   
 • NFT Mission: Vad gör NFT för skapare av framtidens upplevelser. 
   
 • Hur kan AI-genererade bilder skapa möjligheter för nya visuella upplevelser?
Tre personer står framför en skärm och presenterar. Väldigt färgglad skiss visas i bakgrunden som föreställer en innovationsresa. Personerna är belysta med rosa färg vilket ger ett innovativt och lekfullt uttryck.

Vilka är vi? 

Visual Arena är en neutral innovationsplattform som initierar och driver projekt som svarar på komplexa problem. Vi använder nyfikenhet och kreativitet i vår experimentella innovation och designansats och möter svar och lösningar som betyder mest för samhället, organisationer och individer.

Start: VT 2023

Plats: Göteborg 

Omfattning: 15 eller 30 hp 
 

 Ansök genom att skriva några korta ord om:

 • dig
 • dina förmågor 
 • och svara på hur du kan vara en bra tillgång till innovationsteamet (kopplat till dina färdigheter och din personlighet) 

Ansök här!

Application

Kvinnor står framför en stor färgglad skräm

Experience to Insights Lab

Här utforskar studenter brännande ämnen genom innovation- och designsprintar. Är du redo för en resa där nyfikenhet och kreativitet används för att skapa en ljusare framtid som vi kommer att vara stolta över att bidra till? Då kan Visual Arenas Experience to Insights Lab vara ditt nästa steg!