Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Studentprojekt blir verklighet på Meg13

Som en del av kursen Upplevelsedesign på YH Göteborg Event har studenterna fått arbeta fram konceptförslag till Visual Arenas monter på Meg13. Nu har juryn sagt sitt och den vinnande projektgruppen arbetar för fullt på att få utställningsmontern klar inför Meg-mässans öppnande den 7 mars.
Skiss, Top of Mind

Bästa projektarbetet av sju förslag skulle som belöning få möjlighet att genomföra sitt koncept i verkligheten. I förra veckan avgjordes tävlingen och vinnare blev gruppen Top of Mind. Studenterna arbetar nu för fullt med att färdigställa utställningsmontern. Huvudkonceptet för montern är kuber med inbyggd teknik från fyra olika visualiseringsföretag. Dessa företag kommer även att finnas på plats under mässan.

Enligt juryn presenterade det vinnande teamet en lösning med ett väl genomarbetet koncept, en helhet med kreativ höjd som kommunicerar innehållet som Visual Arena vill presentera på ett genomförbart sätt. Juryn ansåg att det var en intressant och stilren design med inbyggda skärmar som lockar till nyfikenhet.

- Vi har fått sju bra och genomarbetade konceptförslag. Jag är mycket imponerad av alla studentgruppernas engagemang och innehållet i de koncept de presenterat för oss, säger Anita Bengtson, kommunikationschef på Lindholmen Science Park och en av jurymedlemmarna. Samarbetet med YH Göteborg Event har varit en erfarenhet som ger mersmak. Här kopplar vi samman studenter och handledare på Lindholmen med riktiga projekt och med intressanta företag. Vi kommer att fortsätta utveckla samarbetet som vi ser som en möjlighet att få nya idéer.

I montern kommer Stadsbyggnadskontoret visa sin interaktiva 3D-stadsmodell över Göteborg. Visualiseringsföetaget i4Sense kommer att demonstrera Augumentet Reality-teknik och EON Reality och Atvis Visualization demonstrerar sina nyskapande lösningar.

Missa inte Visual Arenas frukostseminarier som hålls i montern den 7 mars och 8 mars kl 09.30-10.00 (H04:12).

Frukostseminarium 7 mars - Virtuella miljöer i stadsplanering >>

Frukostseminarium 8 mars -   Varför etablerar sig produktionsbolaget Baluba i Göteborg? >>