Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Tomorrow vinnare i designtävlingen om nya National Gallery i Budapest

Visual Arena medlemmen Tomorrow har tillsammans med Snøhetta vunnit 1:a pris i den internationella designtävlingen om nya National Gallery i Budapest.
Arkitekt:Snøhetta AS Bilder: tmrw.se

Liget Budapest är den största pågående internationella designtävlingen med över 800 bidrag i fas 1. Syftet är att förnya den 200-åriga stadsparken i Budapest och bygga fem nya museum, ligetbudapest.org. Det omfattande projektet skall vara färdigställt 2018. Liget Budapest blir en ny europeisk turistdestination med fokus på kultur och historia. National Gallery i Budapest kommer visa europeisk och ungersk konst samtidigt som muséet kommer att fungera som en ny plattform för utveckling och kunskapsutbyte.

Norska Snøhetta har arbetat i nära samarbete med svenska Tomorrow under hela designprocessen för att utveckla sitt koncept som i slutändan ledde fram till det vinnande tävlingsförslaget.

- Vi bestämde oss för att begränsa bilderna till svartvitt för att på så sätt bara kunna fokusera på form och ljus för att lyfta fram arkitekternas vision, Andreas Landgren Creative Director på Tomorrow.