Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Upplev Europas största multitouch-skärm på Visual Arena

Nu kan Visual Arenas samarbetspartners och besökare använda sig av den nya multitouch-funktionen som installerats på den 3,2 x 6 meter stora skärmen i Studion.
Den nya multitouch-skärmen måste upplevas på plats

Skärmen har gjorts touchkänslig genom att i4sense laserbaserade multitouch-teknik har monterats ovanpå skärmen. Tekniken fungerar tillsammans med operativsystem som Windows 7, vilket innebär att touchfunktionen inte begränsas till endast touchapplikationer. Istället kan både operativsystemet och andra applikationer styras genom att trycka på skärmen. Detta kombinerat med skärmens storlek, den höga upplösningen och färgstyrkan gör skärmen unik i Europa.

Touch-funktionen ger bland annat möjlighet att skapa interaktiva presentationer och simulera program för smartphones och läsplattor.

Innovationsföretaget som står bakom lösningen är i4sense, som specialiserar sig på lösningar med interaktiva skärmytor och applikationer för touch displayer. Skärmen på Visual Arena gav företaget ett tillfälle att testa sin teknik på den största ytan hittills.

I4sense startades som ett företag i inkubatorn Chalmers Innovation på Lindholmen. I4sense är medlem i Visual Arenas nätverk (tidigare Center of Visualization) och en mångårig samarbetspartner med Lindholmen Science Park.