Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Vi ska sätta Sveriges spelagenda

Sveriges spelindustri ligger i världstoppen - ändå fanns ingen agenda för hur forskning och innovation skulle tas till vara. I våras blev det ändring på det. Då drog Agenda Game igång, projektet som ska forma en nationell agenda för den svenska spelindustrin. Visual Arena Lindholmen är en av parterna.

Under våren har aktörer från spelindustrin och universiteten samlats för få olika branscher att sätta ihop agendor med gemensamma och övergripande mål. Det här är det första projektet med spelfokus som beviljats planeringsbidrag för att skapa en agenda.

- Redan har projektgruppen lockat till sig personer från spelindustrin, universitet, högskolor, forskningsinstitut, inkubatorer och offentlig verksamhet. Men det finns ännu fler intressenter, berättar Sara Backlund, projektledare från Interactive Institute.

Agendan skapas mellan februari och oktober när projektgruppen träffas i fem workshops. Efter att agendan finns på plats finns möjlighet att fortsätta med ett andra steg – det som Vinnova kallar program för strategiska innovationsområden.

– Ja, då handlar det om mer pengar än de 400 000 vi får nu för att täcka lokaler, resekostnader och projektledning. Men om vi tar det steget får vi besluta senare. Det är svårt att förutsäga vad det ska bli av det här och ibland är det viktigaste själva processen och att föra samman rätt människor, säger Sara Backlund.

Läs mer på Interaktiva Institutets webb ->