Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Visual Arena annonserar ny möjlighet för kreatörer att testa sin VR-idé

Under Västsvenska Filmdagarna annonserade Visual Arena projektet 'Narrative VR Lab', ett utvecklingsprogram där man undersöker de narrativa möjligheterna i virtual reality, samt testar nya innovativa sätt att nå ut till den dramaintresserade publiken.
Foto; Unsplash

VR (virtual reality) har under de senaste åren utvecklats till en av de potentiellt banbrytande teknikerna för hur vi i framtiden kan konsumera rörlig bild. Att skriva för VR blir en utmaning, eftersom det är helt annorlunda än att skriva för något annat medium. Den stora frågan är hur resultatet påverkar användarna? Som användare av VR är man ju inte längre bara en betraktare, utan en del av historien.

Under Västsvenska Filmdagarna (12-13 oktober) annonserade därför Visual Arena på Lindholmen Science Park projektet 'Narrative VR Lab'.  Detta är ett utvecklingsprogram på Visual Arena där man både undersöker de narrativa möjligheterna i VR, samt testar nya innovativa sätt att nå ut till den dramaintresserade publiken. Projektet söker efter de som inte bara vill förmedla en stark upplevelse utan också berätta en historia. På vilket sätt och i vilken genre är upp till kreatören av respektive idé.

Läs mer - vill du testa ditt VR-projekt?