Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Visual Arena erbjuder bokning av renderingsfarm

Visual Arena kan nu erbjuda en renderingspark till uthyrning för alla medlemmar.

I ett väl luftkonditionerat, nedkylt rum med hög säkerhetsnivå står idag 70 beräkningsstationer som snart ska bli 96. Det är Visual Arenas renderingsfarm som arbetar dygnet runt. En renderingsfarm är ett antal parallellt arbetande noder som delar på arbetet för att snabbare beräkna simuleringar eller visualiseringar. Vi är nu mycket glada över att kunna erbjuda dig som medlem i Visual Arena att ta del av renderingsfarmen. 

Teknisk information och nördiga siffror
En nod/dator har en så kallad CPU (Central Processing Unit), vilket är enheten som utför program i en dator genom att hämta maskininstruktioner och utföra begärda operationer som beräkningar och datahantering. Varje CPU består av 6 kärnor. Visual Arenas 96 datorer gör närmare 600 kärnor. Vidare består varje kärna av två trådar, så sammantaget finns 1 200 trådar i renderingsfarmen.

Varje dator har 32 GB RAM (Random Access Memory). I renderingsfarmen finns det lagringsutrymme (till exempel NAS, en hårddisk för lagring av bilder), vilket ingår i hyran. 

När man renderar beräknar man och skapar en bild. Det finns olika renderare (program, renderingsmotorer). Idag finns programmet Maxwell och till hösten planerar vi att köpa in Vray. 

Pris och prisjämförelse
Tillgång till renderingsfarmen förutsätter medlemskap i Visual Arena Members. Alla medlemmar erbjuds en gratis testomgång.

Renderingsfarmen kan hyras per dygn eller under 6 timmar. Heldygnshyra är 20 000 kr och 6 timmars hyra är 8 000 kr.

Pris/prestandamässigt kommer du som medlem i Visual Arena att dra nytta av 30 procent mer kraft för pengarna, jämfört med andra aktörer som till exempel Rebus renderfarm eller renderrocket.com

Jag vill bli medlem i Visual Arena Members!


Mer information och bokning

Teknikfrågor: johathan@mindary.se
Bokningsförfrågan: helena.ryden@lindholmen.se