Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Visual Arena fyller 5 år!

I mars 2012 invigdes Visual Arena Lindholmen som ett resultat av flera års arbete med visualisering i regionen. Över 200 besökare och ett tjugotal utställare var med och invigde den nya visualiseringsmiljön på Lindholmen Science Park. Nu har fem år gått och vi summerar lyckade samarbeten, projekt, tekniksatsningar och aktiviteter.
Exempel från Visual Arenas aktiviteter och lokaler under åren.

Den 27 mars 2012 invigdes Visual Arena på Lindholmen Science Park som en fortsättning på det engagemang och arbete som pågått sedan 2004 inom visualisering i Göteborgsregionen genom föreningen Center of Visualization. Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Chalmers och Göteborgs universitet såg tillsammans med näringslivsaktörer det gemensamma behovet av en neutral och öppen plats och verksamhet som arbetar för visualisering. 

Då var en upplösning i 4K ganska nytt och Visual Arena gjorde en stor satsning. Idag kan vi snart se 4K på våra handhållna enheter och 8K blir allt mer aktuellt. Den stora skärmen är fortfarande unik då det är en av nordens största och mest högupplösta skärm som är tillgänglig för alla som använder sig av, utvecklar eller är intresserade av att veta mer om visualisering.

Visual Arena har fortsatt att erbjuda inspirerande föreläsningar och seminarier inom det stora området visualisering, likaväl som nischade branschdagar och en biennal konferens, Visual Forum. Under åren har VR kommit och gått, men idag ser vi ett stort intresse för och en mängd nya applikationer för VR och AR.
 
Idag vet vi att finansiärerna var mycket framsynta och såg behovet i ett tidigt skede som gjort att vi har kunnat erbjuda en verksamhet som ökat genom digitalisering och visualisering. Aktörer inom området har gått igenom en spännande period, idag efterfrågas visualiserare inom i stort sett alla branscher och visualisering är en viktig del i tillgängliggörandet av digitaliseringen.
 
Vi på Visual Arena vill fortsätta att utvecklas i takt med tiden och välkomnar synpunkter och idéer från alla engagerade inom området. Under våren kommer vi skicka ut en enkät till vårt nätverk för att få in så mycket feed back som möjligt. Toppen om ni hinner svara på den.
 
Senare i år kommer vi passa på att fira vår 5-årsdag. Håll utkik i vår eventkalender!
 
Här kan du se filmen från invigningen 2012

p3270481_0.jpg

På bilden: Mia Leterius, Visual Arena