Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Visual Arena stod för spännande events under WebCoast

Den 14-16 mars hölls den årliga knytkonferensen WebCoast. Visual Arena på Lindholmen Science Park var ett självklart centrum för olika föredrag, demonstrationer och workshops.

Redan på fredagen inleddes konferensen med flertalet workshops. På Visual Arena innebar detta ett seminarium i iPhone-fotografering. Stefan Swalander anordnade en fotovandring och hjälpte till med redigering direkt i telefonen. 

Visual Arena stod även för ett antal egna events. På lördagen höll Christian Riedl och Mia Leterius en presentation om vad Visual Arena är, vilka möjligheter arenan kan erbjuda samt visade upp en mängd olika projekt. Visual Arena avslutade dagen med en mycket uppskattad presentation av spelet Panflute Hero. Det är en hackad variant av det klassiska spelet Guitar Hero som på ett humoristiskt sätt ersatt gitarren med en panflöjt.

En av de mest omtalade händelserna på Visual Arena var dock den avslutande Talkshowen – kanske den första crowdsourcade talkshowen någonsin? Christian Riedl sammanfattande minnesvärda händelser under helgen genom att låta publiken själv bestämma vilka personer som skulle gästa scenen. Showen sändes live på Bambuser och innehöll allt som en Talkshow ska. Söta djur, ett husband, gåvor som kastades till publiken och ett avslut med konfettiregn!

För att se hela showen eller andra seminarier besök: http://bambuser.com/channel/molbimien

För mer information om WebCoast och vad som pågick under helgen besök: http://www.webcoast.se