Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Visual Arenas besökare upplevde rymdresa i 3D

Onsdagen den 18 juni hade Visual Arena sista lunchseminariet före semestern och avslutningen fick stor uppmärksamhet med två fullsatta visningar i Studion.
Närbild på planeten Mars

Fördragshållare var Anders Ynnerman, professor i vetenskaplig visualisering och föreståndare för visualisceringscenter i Norrköping. Genom mjukvaran Uniview guidade han publiken från jordens yta till rymden. Med hjälp av 3D-glasögonen fick vi uppleva hur det är att landa på planeter, se stjärnorna i vår galax och flyga genom hopar av galaxer.

Mjukvara som utvecklats för att se rymden i realtid
Mjukvaran Uniview som utvecklas och distribueras av Sciss AB har sitt ursprung i ett samarbete mellan American Museum of Natural History i New York och Visualiseringscenter - C i Norrköping. Med Uniview kan uppmätta och sammanställda data över multipla skalor från många olika källor visualiseras i en konsistent och sammanhängande virtuell representation av universum. 

I denna specialvisning av Uniview användes avståndsvisualisering och piloten Miroslav Andel befann sig i Norrköping. Via Skype kommunicerade piloterna med Visual Arena så att de kunde navigera i rymden i enlighet med Anders Ynnermans berättelse om vad vi fick uppleva.

Fler inspirerande seminarier på Visual Arena
Vill du delta i ett nätverk där du träffar fler intresserade inom visualisering? Vi erbjuder möjlighet till en inspirerande mötesmiljö och ämnesrelaterade seminarier. 

Läs mer